ITBN-ről, mai nap


Nos, hát kin voltam ezen a neves rendezvényen és azt kell, mondjam a színvonal, minden szempontból alábbhagyott.

Benn voltam egy olyan előadáson, amely rohadtul érintett a címéből adódóan, azonban rendkívül csalódottan jöttem ki az előadás végéről, ugyanis sajnálatos módon 3-4 évvel ezelőtti támadási technológiákról volt szó, az újakról még csak szó sem esett.

Olyanokról hogy például ne kattintsunk emailben lévő, csalogató linkekre, ne nyissunk meg olyan exéket amik kártékonynak tűnnek.

Ezeket mindenévben elmondják,de olyanokat nem hogy a vírusok a torrent csomagba is betudnak épülni és Magyarországon kb nincs olyan ember, már aki ne használna valamilyen torrent klienst,valamilyen szerzői jogi tartalom eltulajdonítására(mert tulajdonképpen ez ugyan olyan lopás, mint ha üzletből lopnál,csak nem szankcionálják annyira,mint a bolti lopást.) és ez nem csak szerzői jogi probléma, de felhasználói és biztonság technikai kérdéseket vetnek fel.

Nem akarok nagyon bele menni a részletekbe, leegyszerűsítsem, hogy mindenki értse.

Tehát, Felbérelem Gazsit-a nagyszerű autók zárfeltörésére „szakosodott” „szakember”.

Meg mondom neki, hogy kössön el nekem 40 darab Ferrari f430 típusú járművet.

Nekem ezekre, járműkre azért van szükségem, mert örült vagyok és 1000 km/h sebességgel szeretnék repeszteni egy sík egyenesen ahol az égvilágon senki, nincsen, egy olyan speciális gördeszkával, amit külön erre a célra gyártatok le és emiatt képes kibírni ezt a sebességet és én is képes vagyok egy speciális védő ruha segítségével, csak hogy ki kerüljem az esetleges logikai bakikat…

Ahhoz hogy én repeszteni tudhassak, mindenképpen szükségem van 2 dologra:

A Ferrarikra és Gazsira 😀

Nekem mi a legjobb ebben a helyzetben?

A észreveszik a tulajok hogy el loptam a Ferrarikat és köröznek,emiatt gyorsan vissza kell vinnem.

B Gyorsan vissza kell vinnem a Ferrarikat és vissza is viszem, mihelyst végzek az elmebeteg türkjeimmel.

Na, most ebben a példában a Ferrarik a torrendező emberek számítógépei,minél több van belőlük a hackerek annál könnyebb a dolga.

Gazsi a vírus, aki arra hajt, hogy a lehető legnagyobb csendben bújjon meg a számítógépünkben és szükség esetén ki tudja használni az erőforrásait a pcnknek vagy bármely eszközünknek, sajnos most már a mobilakat is érinti ez.

Szóval hiányoltam a rendezvényből az új dolgok ismertetését,a sok új támadási felület kivédésére szolgáló információk megosztását.

Remélem jövőre ez másképp lesz.

Képek is készületek amelyeket itt tudtok elérni:
Galéria megtekintése


Vélemény, hozzászólás?