Jövőre jöhet a Sony új konzolja


Elképzelhető, hogy már nem kell olyan sokáig várnunk a PlayStation következő dobására. Legalábbis ezt állítja Damian Thong, a Macquarie Capital Securities elemzője, aki szerint minden okunk megvan arra számítani, hogy a Sony már 2018 második felében piacra dobja a következő konzolját, számolt be róla a The Wall Street Journal.

Az elemzők találgatása persze nem mindig bizonyul igaznak, és ezek az információk nem is valamilyen titokzatos belső értesüléseken alapszanak. Ellenben a The Wall Street Journal riportere megemlíti Twitter-bejegyzésében, hogy Damian volt az az elemző, aki egészen pontosan megjósolta a PlayStation 4 Pro és Slim érkezését is.

Ez a tény mindenképpen emeli az előrejelzés hitelét, de nem érdemes semmilyen hivatalos megerősítésre sem számítani a Sony képviselőitől. Annak idején a PlayStation 4-et 9 hónappal megjelenése előtt jelentették be, míg a Slim-et hetekkel, a Pro-t pedig alig 2 hónappal a boltok polcaira kerülése előtt említették először.

Amennyiben a közeli jövőben mégis bejelentenének egy új készüléket, az várhatóan aláásná a Project Scorpio körüli hisztériát, ami az eddigiek alapján erőteljesebb konzol lesz, mint a PlayStation 4 Pro. Ezzel együtt egy ilyen bejelentés a PS4 és a PS4 Pro eladásaira sem lenne kimondottan jó hatással.

A Sony egyelőre vezeti a konzolos eladási listákat, így nem tűnik indokoltnak egy túl korai bejelentés. Az elemzés nem tér ki rá, hogy egészen pontosan a PlayStation 5 lesz-e ez a bizonyos új konzol, és ha igen, úgy képes lesz-e a jelenlegi generációs játékok használatára vagy csak új megjelenésekkel tesztelhetjük a tudását.

A hírre természetesen a sajtó számos képviselője felkereste a Sony-t, akik egyelőre nem reagáltak a találgatásokra.

Még több erről…


Vélemény, hozzászólás?