Kedvcsináló videó?


Találkoztam egy új sorozattal amelynek neve Lilyhammer.

Na, már most mivel véleményem szerint nem ismerik sokan hazánkban, ezt a nagyszerű sorozatot ezért itt egy rövid ismertető:

Keverjétek össze a keresztapát mondjuk a miért éppen alaskával?

A történet szerint Frank Tagliano a maffia egyik embere, aki a főnöke halála után úgy gondolta, hogy a főnök után következő ember, alkalmatlan a vezetésre, ezért kiadta az FBI-nak, a tanúvédelmi programban való egyik helyért.

Nos, aki látott már valaha maffia filmet az tudja hogy megy ez.

A maffiában nem nagyon tolerálják az ilyet.

Szóval, emberünk Norvégiába, azon belül is Lilyhammer-be kéri magát, a semmi közepébe, mert hogy egyszer állítólag ott rendezték meg az Olimpiát és különben is, ott senki nem keresné.

Csak hogy a vér és a maffiában eltöltött idő nem válik vízzé.

És szépen, lassan, Frank, azaz ál nevén Giovanni Henriksen, el kezdi maga körül formálni ezt a kicsiny, bűntelen várost.

Na most, franki fiúról tudni kell, hogy a maffiában afféle „fixer” szerepet töltött be, probléma megoldó volt, a Keresztapában talán Celemenzának felelne meg.

Szóval ő az a fajta fickó, akivel nem nagyon szabad ujjat húzni.

A színészek bármennyire zseniálisak, számomra a fő szereplő, Frank viszi az egész showt a hátán.

Egyszerűen, talán a maffia világ miatti rajongásom következménye, de ez a szál sokkalta érdekesebb, mint a kisvárosi élet.

Persze gyönyörű a táj meg minden, és azt is látom hogy ez részben egy maffia paródia, de mindezek mellett mondom hogy, képes megidézni helyenként a Keresztapa szellemét (főlleg hogy erre még utalások is vannak a filmben, ahogy sok más filmre is.).

A kérdés csupán az, össze vágjak e nektek egy fan made trailert a kedvenc pillanataimból?

Szerzői jogi problémák miatt nyilván a blogon lesz elérhető kizárólag.


Vélemény, hozzászólás?