Késik a Styx: Shards of Darkness, de itt az első gameplay videó


Aki hozzám hasonlóan szerette Styx barátunk előző kalandját, a Master of Shadows alcímű részt, annak van egy rossz hírem. A tervezett megjelenés az idei év végéről jövő év elejére csúszott át, szóval nem fogunk torkokat elmetszeni és a falon szaladgálni a karácsonyfa árnyékában (illetve a képernyőn nem fogunk, aztán, hogy ki mit csinál a szabadidejével, nem az én dolgom). Ugyanakkor a rajongóknak nincs oka búsulni, és nem csak az alant megcsodálható, nyolc perces játékbemutató miatt.

A késés oka ugyanis, hogy a Cyanide fejlesztőcsapat Unreal 3-ról Unreal 4-re váltott át. Ez pedig mindenképpen üdvözlendő hír, egyben a késést is legitimálja. A Cyanide ugyanis egy viszonylag kis stúdió, tehát időbe kerül nekik a váltás. Mi pedig cserébe feljavított animációt, és sokkal szebb grafikát kapunk.

A fejlesztők nem csak a játék külsejét kupálják ki, hanem a mechanikán is finomítanak. A Styx védjegyévé vált vertikális osonás természetesen nem csak bent maradt a játékban, de még összetettebb is lett: sokkal több alternatív útvonal közül választhatunk, mint korábban.

A szintlépés is érdekesebb lett. Varázslataink segítségével például már nem csak önmagunkat varázsolhatjuk láthatatlanná, hanem kellően felfejlesztve ezt a képességet leendő áldozatunk is áttetszővé válik egy rövid időre, így még feltűnésmentesebben tudunk azokkal a szerencsétlenekkel végezni, akik rosszkor voltak a rossz helyen. A fejlesztői ígéretek ezen kívül még gazdagabb sztoriról, látványos átvezető videókról, kibővített bestiáriumról és változatos mellékküldetésekről is szólnak.

A Styx: Shards of Darkness jelen állás szerint tehát 2017 első negyedévében érkezik, PC, PlayStation 4 és Xbox One platformokra. A játék már előrendelhető, aki pedig így teszt, az exkluzív hozzáférést nyer az Akenash szetthez, ami különleges kosztümmel és tőrrel vértezi fel goblin hősünket.

Még több erről…


Vélemény, hozzászólás?