Kész a Batman VR, a Rocksteady "álomjátékot" tervez


Aranyelemzre került a PlayStation 4-re érkező Batman: Arkham VR – jelentette be az „Arkhamverzumot” létrehozó Rocksteady, egy Eurogamernek adott interjúban pedig a stúdió producere, Dax Ginn a csapat következő játékára is tett egy izgalmas utalást.

„Múlt héten adtuk át a Batman VR-t a Sonynak, amely emlékezetes pillanat marad számunkra. Az egyik fejlesztő úgy ünnepelte a játék aranylemezre kerülését, hogy aranyszínű spandexbe öltözve jelent meg, vállán egy arany táskarádióval.”

És hogy mi lesz a Rocksteady következő címe? Ginn elmondta, hogy a stúdió irigylésre méltó helyzetben van, hiszen szabad kezet kapott a Warner Bros.-tól a jövőt illetően – a csapat pedig most egy kis pihenőt tart, amíg eldöntik, hogy mi a lehető legjobb kreatív döntés a stúdió jövőjét illetően.

„Azt hiszem, bebizonyítottuk, hogy keményen dolgozó csapat vagyunk” – folytatja Ginn. „Remekül tudunk együtt dolgozni, és tényleg el tudjuk dönteni, hogy kreatív értelemben mi a legjobb a csapat sorsára nézve.”

Most, hogy a Batman VR-t befejezték, a stúdió szeretné félretenni a bőregeret, bár természetesen mindenki szomorú búcsúnak éli meg a Batmannel való szakítást.

„Mindnyájan szomorúan vagyunk a csapatban. Mint egy… szakítás után? Felemás érzéseink vannak: jól tudjuk, hogy ideje váltani, ebben mindnyájan egyetértünk. Ugyanakkor olyan jól megismertük Batmant, hogy már teljesen otthon éreztük magunkat az Arkhamverzumban. De a kényelmes megoldás helyett az ismeretlen választjuk: úgy döntöttünk, hogy bármibe is vágjuk a fejszénket, az valami egészen más lesz. A változás mindig feszültséggel jár, de ez a döntésünk. A kényelmetlenebb megoldást választva új utakat szeretnénk feltérképezni, hogy valami egészen fantasztikussal állhassunk elő – az álomjátékunkkal.”

Azoknak pedig, akik még mindig éheznek Batman kalandokra, a konzolokra október 18-án megjelenő, felújított Arkham Asylumot és Cityt tartalmazó Batman: Return to Arkhamot, illetve a Telltale kalandszériáját ajánljuk, amely hamarosan dobozos formában is megjelenik, és amelynek második epizódja nemrég látott napvilágot.

Még több erről…


Vélemény, hozzászólás?