Kiderült, mikor érkezik a Firewatch Xbox One-ra


PC és PlayStation 4 után szeptember 21-én végre a Microsoft konzoljára is megjelenik a Campo Santo gyönyörű, atmoszférikus sétaszimulátora, a Firewatch. Ugyanezen a napon érkezik mindhárom a platformra a játék következő ingyenes frissítése is, amely egy kommentátor módot tesz elérhetővé a kalandhoz, méghozzá olyat, amelyet magából a wyomingi rengetegből érhetünk majd el: a játékosok 100, a fejlesztés egy-egy napját bemutató kioszk és kazetta megtalálásával nyerhetnek betekintést a játék elkészítésének kulisszatitkai mögé – a megtalált tételeket pedig a játékon belüli térképen követhetjük nyomon..

A kulisszajárást nem csak hangüzenetek formájában élhetjük majd át – a környezetben található egyes új díszletelemek is a fejlesztés egy-egy fázisát hivatottak jelképezni majd: többek között azt követhetjük rajtuk nyomon, hogyan animálták Henryt, a főhőst, vagy hogyan születtek meg a környezetek az első vázlatokból. Az alábbi képek alapján jó sejtésünk lehet arról, hogy mindez hogyan is fog működni majd.

Az új frissítés ezek mellett egy free-roam móddal is bővül a játék világa,amelyet kiválasztva a játékosok gondtalanul szívhatják magukba a csodálatos környezetet, valamint saját tempóban fedezhetik fel számos elrejtett titkát. Ez az utóbbi Xbox One-ra már a megjelenés napján elérhető lesz, a másik két platformra pedig az azt követő hetekben érkezik.

A két magányos erdész párbeszédére építkező Firewatch, amelyből több mint fél millió példány kelt el csak a kiadás hónapjában, február 9-én jelent meg PS4-re és PC-re. Kritikánkban azt írtuk róla, hogy „remek alkotás, azonban az ebben a kategóriában kiemelkedőnek számító Life is Strange vagy az Everybody’s Gone to the Rapture dinamikájával és lehetőségeivel mégsem tudja felvenni a verseny”. Ennek ellenére is elvarázsolt minket: 10-ből 8 pontot adtunk rá.

Még több erről…


Vélemény, hozzászólás?