Kiemelkedően jónak tűnik a Persona 5 a kritikák alapján


Mentsétek a pénztárcátokat! Úgy tűnik, hogy 2017 tavasza nemcsak a megjelenő játékok mennyisége, hanem minősége miatt is megmarad örökre az emberiség emlékezetében, ugyanis április 4-én jelenik meg a Persona 5, a kritikák viszont már a tegnapi nap folyamán elkezdtek szállingózni és nem találni olyat, amelyik 9 pontnál kevesebbet adott volna rá.

Alig egy hónap sem telt el a Horizon: Zero Dawn körberajongással fogadott megjelenése óta, amelynek szintén olyan magas pontszáma volt, hogy az ember örül, ha évente öt ilyen nagyra értékelt játékot lát, és akkor a sztratoszféráig magasztalt Breath of the Wild-ot már meg sem említem. Különösen a PlayStation tulajdonosok lehetnek bajban a spórolással, mivel a Horizon mellett az új Persona is konzol-exkluzív.

A Persona 5 tesztjei nem nagyon találtak fogást a programon, legtöbben a kimagaslóan stílusos audiovizuális reprezentációt, a történetet, a karaktereket és a végre nem random generált pályák szerkesztését emelik ki. A játékmenet látszólag nem is annyira eredetiségével, mint inkább a már bevált elemek tökéletességig fokozásával érte el ezt a pozitív hozzáállást, amelynek köszönhetően számos kritikus gondolta úgy, hogy kiváló darab a franchise-t még nem ismerő játékosok számára is (főleg, hogy a különböző részek története nem is függ össze egymással). Ez különösen fontos, mert habár a Persona 4 PS Vitán kultikus darabnak számít, Japánon kívül még mindig nem annyira felkapott az IP, mint azt minősége alapján gondolná az ember.

Az egyetlen panasz a játékkal kapcsolatban, hogy a kamera néha megvicceli az embert sunnyogás és platformerezés közben, meg hogy a vége felé nagyon nehezek a főellenségek, bár ez utóbbi egy JRPG-nél nem valami meglepő. Mindenesetre április 4-től mindezt mi is megtapasztalhatjuk PlaySation 3 és PlayStation 4 rendszereken, oldalunk tesztje pedig valamikor jövő hét elején, tehát a megjelenés körül érkezik. Addig is az alábbi írásban kicsit bővebben is olvashattok róla, hogy mi a fene is ez.

És végül a pontszámok:

  • IGN – 9.7/10
  • GameSpot – 9/10
  • Polygon – 9/10
  • Game Informer – 9.25/10
  • Games Radar – 5/5
  • Metacritic – 94/100
  • Destructoid – 9/10

Meggyőző, az biztos.

Még több erről…


Vélemény, hozzászólás?