Könnyű dolga van a fejlesztőknek a PS4 Pro portokkal


Egyre több megerősítés érkezik arról, hogy a fejlesztőknek „gyerekjáték” a már elkészült PS4-es játékaikat a PlayStation Meetingen bejelentett, a PS4-es játékainkat „némileg szebben és gyorsabban”, 4K-s felbontással, 60FPS-sel futtató PS4 Pro igényeihez igazítani az „előrefelé kompatibilitást” garantáló, a Sony által kiadott játékok esetében minden esetben ingyenes tapasz elkészítésével (egyéb esetekben a külsős kiadókon múlik a döntés, de egyelőre nem hallottunk fizetősnek készülő tapaszokról).

Legalábbis erre utal az Infamous portján dolgozó Sucker Punch Digital Foundrynak adott nyilatkozata, az alábbi, az egyszerűen felskálázott Uncharted 4-et bemutató, narrált Digital Foundry videó (szintén a Digital Foundry-tól), illetve a Days Gone felfrissítésén dolgozó Bend Studio VideoGamernek adott beszámolója, amelyekből kiderül, hogy előbbin mindössze két, utóbbin pedig csak egy fejlesztő dolgozik, az eredmények pedig már most igen ígéretesek. Számos fejlesztő látja úgy, hogy nincs szükség különösebben sok erőforrásra a patch lefejlesztéséhez.

A Digital Foundry így fogalmazott: „(A Sucker Punchból) mindössze két ember dolgozik az említett verziókon. Hatalmas erőbefektetést igényelne egy 30 FPS-re tervezett motor átdolgozása a 60 FPS érdekében, ha csak néhány alkalmazottad van rá. A legegyszerűbb egyszerűen a grafikus processzor erejét használni a felbontás 4K-ra növelésére. És épp ezt láttuk az InFamous esetében”.

Ezek alapján úgy tűnik, hogy a PS4 Próra nem egy ördöglakat optimalizálni a játékokat, ezzel pedig mind a Sony, mind a felhasználók jól járnak, még akkor is, ha a CD Project Rednél éppen nem tervezik a The Witcher 3: Wild Hunt felújítását. Az új rendszerre átnyergelő játékok listája már a bejelentés napján igen impozáns volt, azóta pedig olyan címekkel bővült tovább, mint a Resident Evil 7, vagy a Van Helsing-széria. Még akkor is, ha mindez azt jelenti, hogy jó ideig nem számíthatunk új, valóban következő generációs PS4 modellre – amilyennek a Microsoft az Xbox One Scorpiót szánja.

Még több erről…


Vélemény, hozzászólás?