Konzolháború a Sega lányok ellen – még őrültebbé válik a Hyperdimension Neptunia


A Hyperdimension Neptunia az a program, amelyről a legtöbben hallottak, de játszani vele valószínűleg keveseknek volt alkalma, illetve kedve. Miért? Mert ez a töményen japános program a konzolháború – csúnyán mondva – megjapánszerepjátékosítása, amelynek az alapozó része ráadásul a nagy Nintendo-Xbox-PlayStation szekértáborok közötti adok-kapok leginkább vérzivataros időszakában jött ki. Ebből is látszik, hogy a készítő Idea Factory a marketinghez és az időzítéshez tényleg nagyon ért.

Abban ugyan nem vagyok biztos, hogy a platformok közötti háborúban már mindenki üresre lőtte a tárat, és beköszöntött az áldott fegyverszünet korszaka, mindenesetre az Idea Factory sok-sok folytatás és portolás és újrakiadás után békésebb vizekre evezett, és a Segával kollaborációban Japánban elkészítettek egy mellékszálat, amely a szépen hangzó Superdimension Neptune VS Sega Hard Girls címet kapta és tavaly meg is jelent. Mindenki legnagyobb meglepetésére most ennek európai premierjét is bejelentették.

A játékban az eredeti Hyperdimension premisszájához híven nem Sonicot vagy a Yakuza keményfiúit látjuk majd viszont, hanem boldogabb korok Sega konzoljait. Olyan klasszikus masinák fiatal lánnyá változott alakjai teszik tiszteletüket, mint a Master System, a Dreamcast, a Sega Saturn, a Game Gear vagy a Mega Drive. Ők a Hyperdimesion-sorozatból már ismert karakterekkel fognak összefutni, és ismét Gamindustri világának megmentése lesz a céljuk.

Akit amúgy vonz az emberré alakult konzollányok meséje, annak a Hi-sCool! Seha Girls című anime ajánlható, e karakterek először itt jelentek meg. Sajnos a Crunchyrollon magyar IP-címmel nem nézhető a sorozat, de hát ezen a problémán viszonylag könnyen lehet segíteni… (Hozzátennénk, iszonyatosan bárgyú a történet, szóval nagy szenvedést nem is érne meg.)

Azt nem tudom, hogy a játék egy hatalmas apokalipszissel zárul-e, amely a Sega kivonulását jelképezi a konzol piacról, megjelenési dátummal és platformmal ellenben tudok szolgálni: október 21., illetve PS Vita.


Vélemény, hozzászólás?