Kövesd velünk a Sony ma esti konferenciáját!


Jó pár hete biztossá vált, hogy a mai napon, magyar idő szerint este 9 órakor a Sony nagyszabású rendezvény tart PlayStation Meeting címmel New Yorkban, és ugyan a cég hivatalosan nem árulta el, hogy milyen a „PlayStation üzletággal kapcsolatos” fontos témákat érint a program, nem nehéz kitalálni: ma mutatkozik be az erősebb hardverrel szerelt, jelenleg PlayStation Neo kódnéven ismert új konzol, illetőleg a PS4 karcsúsított változata, a Slim. Ugyanakkor a Sony azért biztosan készül egy-két újdonsággal, érdekes bejelentéssel a 2 órásra tervezett konferenciára, ezért összeszedtük mire számíthatunk az esti rendezvényen.

Élőben, velünk!

A PlayStation Meetinget (mely nevet utoljára a Sony akkor használta, mikor 2013 februárjában leleplezte a PS4-et) New Yorkban, a Times Square-en található PlayStation Theaterben rendezik meg szeptember 7-én, magyar idő szerint este 9 órakor. A konferenciáról az IGN élőben közvetít, a stream ugyanakkor már 20:30-kor kezdetét veszi, amerikai kollégáink ugyanis alaposan átbeszélik, hogy mit várhatunk az este folyamán. A közvetítést az alábbi linken tudod követni velünk, de akár a Twitchen vagy a Sony saját oldalán is nézhető a stream. Oldalunkon pedig természetesen azonnal beszámolunk a legfontosabb információkról, melyek elhangoznak a közvetítés folyamán.

Bemutatkozik a Neo és a PS4 Slim

Az este folyamán a legnagyobb figyelem természetesen a felturbózott hardverrel érkező PS Neo leleplezését kíséri majd, melyről ugyan már hosszú hónapok óta pletykáltak, létezését hivatalosan csak az E3 előtt ismerte el a Sony. A cég elsősorban a „hardcore gamer” réteget és a 4K televíziókkal rendelkező felhasználókat szeretné megcélozni az új masinával, ugyanakkor a sima PS4 tulajdonosokról sem feledkeznek meg: az ígéretek szerint nemhogy Neo-exkluzív játékok, de még a programokon belül Neo-exkluzív funkciók sem lehetnek a PS4-játékokban. Emellett a Neo megjelenése nem rövidíti le a PS4 életciklusát, minden jövőbeli kiegészítő kompatibilis lesz a régi géppel is, a különböző gépek tulajdonosai pedig egyazon szervereken keveredve küzdhetnek (a gép felfrissített hardverkomponenseivel kapcsolatban itt olvashatsz bővebben). Amit azonban még nem tudunk, hogy a Neónak mi lesz a valódi neve, hogy néz ki a gép külsőre, milyen áron lesz kapható (annyi biztos, hogy 350 dollárnál többe kerül majd) és főként: mikortól? Utóbbival kapcsolatban több pletyka is kering, van aki a PSVR októberi megjelenéséhez időzített premiert, mások 2017 eleji debütálást jósolnak, de vélhetően az este folyamán minden kérdésünkre választ kapunk majd.

Vajon hogy fest majd a Neo? És egyáltalán ez lesz a neve?

Ahogy említettük, egy másik konzollal is készül a konferenciára a Sony, ez pedig a jóval kisebb „kasztniba” épített PS4 Slim, ami a világ legrosszabban titkolt masinájaként vonul majd be a köztudatba, hiszen annak ellenére, hogy hivatalosan még be sem jelentették, gyakorlatilag mindent tudni róla. A világ számos pontján a boltok ugyanis megtörték a forgalomba hozási határidőt, így nem csak kicsomagolási videókat és fotókat, hanem komplett teszteket, alkatrészekre bontási felvételeket is találhattok az interneten róla. Majd elfelejtettük: a Slim mellé érkező, átalakított DualShock 4 kontrollerről is megemlékezhet a Sony bővebben.

Lépj be a Sony virtuális valóságába: PSVR előadás

Úgy tűnik, hogy az este főként a hardverekre fókuszál majd, hiszen elképzelhetetlennek tűnik, hogy a Playstation Meetingen ne tűnjön fel valamilyen formában a japán vállalat virtuális valóság szemüvege, a PSVR, mondjuk a Neón demózva. Már csak azért is, mert megjelenésének dátuma vészesen közeleg: alig több mint egy hónap múlva, október 13-án kerül a boltok polcaira az eszköz (itthon sajnos nem). Az E3-on és a Gamescomon már mi is kipróbáltuk, és bár az Oculus Rift és a HTC Vive technikailag meggyőzőbbnek tűnt, a széles játékfelhozatal és a riválisoknál jóval alacsonyabb, 400 eurós ár sokak számár a PSVR felé billentheti a mérleg nyelvét.

És a játékok

Nem lepődnénk meg, ha a hardverek mellett azért a játékokra is „pazarolna” némi időt a Sony a PlayStation Meetingen, de hogy miket vehetünk majd újra szemügyre, azt nehéz megtippelni. Nyilván a PS4-exkluzívokra van a legnagyobb esély, így a VR-játékok mellett talán a The Last Guardian, az új God of War, a Days Gone, a Spider-Man, a Final Fantasy 7 Remake, vagy éppen Horizon: Zero Dawn is tiszteletét teheti a színpadon. Egyes pletykák szerint a Red Dead Redemption felújított változata lesz az este sztárja, de azt sem bánnánk, ha esetleg a Naughty Dog előállna a régóta pletykált The Last of US 2-vel (ó, édes álom). Persze utóbbiakba ne élje bele magát túlságosan senki, már csak azért sem, mert lehet, hogy a Sony a jövő héten kezdődő Tokyo Game Show-ra tartogatja a puskaport. Meglátjuk.

A PS Vita jövője

Tudjuk, nincs nagy remény, hogy a Sony kézikonzolja szóba kerül a PlayStation Meeting során, de akkor azt is jelzésként kezelhetjük. Az E3-on például sem a géppel, sem pedig az arra készülő játékokkal kapcsolatban nem hallottunk semmilyen információt, így ha ezúttal sem emlékezik meg a Vitáról a Sony… Nos, az nem sok jót jelent a készülék jövőjével kapcsolatban.

Ti miről szeretnétek hallani az esti konferencián?

Még több erről…


Vélemény, hozzászólás?