Közeleg a Soulcalibur 6 bejelentése?


A Namco tavaly, az E3 előtt kezdte el szítani a Soul-rajongók lelkesedését, volt „kedvenc karakter” szavazás, volt titokzatos célozgatás a Facebook oldalon („a fejlesztők valami igazán nagy dobásra készülnek”), aztán a kiállításon néma csend fogadta a várakozókat. Idén aztán újrakezdődött az efféle sugalmazás, ráadásul idén üljük a sorozat 20. szülinapját is, így minden korábbinál többen számítanak egy igazi folytatás bejelentésére.

Az E3-on ez nem történt meg, a Comic-Conon ez nem történt meg, ha tippelnünk kéne, a Gamescomon sem fog megtörténni, de a szeptember 7-i PlayStation konferencia, vagy az azt egy héttel később megnyitó Tokyo Game Show kiváló alkalom lehet erre.

Már csak azért is, mert figyelmes szemű netezők egy malajziai grafikus cég portfóliójában – igaz, bármiféle írásos Soulscalibur-kapcsolat nélkül – megtalálták négy karakter új stílusú rajzait. Egyáltalán nem lenne meglepő, hogy a Namco ezen a téren külsős cégekkel dolgozna együtt, az pedig tagadhatatlan, hogy a képeken Natsu, Kilik, Sophitia és Nightmare figyelnek.

Ami nekünk igazán tetszik, az az, hogy a Sacred City nevű pályaterv több napszakban mutatja meg a helyszínt – lehet, visszatér a sorozatkezdő Soul Edge hangulatos kis extrája, amikor a pályákon a bunyó közben a napfelkelte délbe, majd alkonyatba váltott?

Noha teljesen valószerűtlen, hogy egy cég az online portfóliójába olyan játékokat pakoljon, amelyeken ténylegesen nem dolgozik, láttunk már cifra dolgokat – szóval a hivatalos bejelentésig még ne bontsunk pezsgőt! (Sőt, még ha Soulcaliburról is van szó, hát akkor is elképzelhető, hogy nem egy tényleges folytatásról van szó, hisz a széria legutóbbi három epizódja egy HD újrakiadás, egy F2P verzió, illetve egy iOS játék voltak.)

Ha te dönthetnél, mit fogadnál szívesebben? A Tekken 7-et vagy a Soulcalibur 6-ot?

Még több erről…


Vélemény, hozzászólás?