Lényegi információ derült ki a Final Fantasy XV történetéről – vigyázat: spoilerek!


Figyelem: cikkünk spoilereket tartalmaz a Final Fantasy XV cselekményével kapcsolatban. Csak akkor olvass tovább, ha ez nem zavar!

Hajime Tabata, a Final Fantasy XV vezető fejlesztője nem szégyenlősködött, amikor kollégáink a készülő JRPG cselekményének részleteiről kérdezték a PAX-on: egy meglepően fontos koncepcionális titkot árult el az IGN-nek. Utolsó figyelmeztetés: ne olvass tovább, ha azt szeretnéd, hogy a játék története minden ízében meglephessen!

Tabata elmondta, hogy a játék késői szekcióit bemutató, Gamescomosn felfedett videón szereplő, szakállas Noctis tíz évvel idősebb, mint a fiú, akit a játék elején láthatunk Regis királytól elbúcsúzni.

„A nyitó képsorokban Regist és Noctist látjátok beszélgetni. Regis arra kéri fiát, hogy legyen méltó a királyi címre. A végjátékban látott külseje pedig megerősíti, hogy végül megfogadta apja utolsó szavait.”

„A játék eleji fiatal fiú és az évekkel későbbi, érett férfi külseje közti különbség az idő múlásának érzékeltetését szolgálják, azt a célt, hogy érezzük, hogy valóban élő-lélegző emberek sorsát irányítjuk, nem csak szimbolikus karakterekét” – mondta el.

Tabata a szakállal kapcsolatban is szolgált pár érdekes megjegyzéssel: „Az volt vele a célunk, hogy Regis király is felfedezhető legyen Noctis 10 évvel későbbi vonásaiban. Nem gyakran találkozni középkorú férfi főhősöket felvonultató JRPG-kel. A műfaj számos kedvelője meglepődik majd, amikor látja, hogy karaktere megöregszik – vakmerő lépés volt a részünkről, hogy így döntöttünk. Mégis úgy éreztük, hogy ezzel a módszerrel is kommunikálnunk kell a csapat folyamatos fejlődését – mindezt úgy akartuk kifejezni, ahogy az csak a konzolok jelenlegi generációján lehetséges.”

„Annak pedig nincs különösebb oka, hogy miért épp 10 év mellett döntöttünk” – vallotta be Tabata. „Mindössze annyiról van szó, hogy szükségünk volt rá, hogy jelentős legyen a játék egyik pontján végbemenő időugrás. Hogy miért, arról egyelőre nem beszélhetek.”

A Final Fantasy XI világszerte november 29-én jelenik meg Xbox One-ra és PlayStation 4-re. A játékról írt kisokosunkat itt böngészhetitek végig.

Még több erről…


Vélemény, hozzászólás?