Ma érkezik a PS4 rendszerfrissítése


A múlt heti PlayStation Meetingen jelentette be a Sony, hogy már ezen a héten befut a PS4 masinák 4.00-ás rendszerfrissítése, mely a Shingen nevet kapta a cégtől. Nem nagy meglepetés, de kiderült, hogy a mai nap folyamán már letölthetővé válik az update, amelynek kétségtelenül az egyik legvártabb funkciója a HDR támogatás, mely részletesebb grafikai megjelenítést tesz lehetővé a masinák számára.

A Video Output Settings menüpontban lehet majd megtalálni az új opciót, ugyanakkor a Sony a PlayStation blogban közzétett bejegyzésben azért megemlítette azt is, hogy ennek kihasználásához természetesen nem árt HDR-kompatibilis megjelenítővel rendelkezni.

A novemberben debütáló PlayStation 4 Pro modellhez kapcsolódó további funkciók is helyet kapnak a nyáron már bétateszten áteső frissítésben, így lehetővé válik a Remote Play funkcióban az 1080p felbontásban való streamelés PC-n, Mac-en és a kompatibilis Xperia eszközökön, a Share Play szintén 1080p-t tud majd, élő YouTube közvetítéseknél pedig 1080p és 30/60fps beállítási lehetőségek, míg Twitch stream során 1080p és 30fps opciók állnak rendelkezésre.

A Slim vagy a Pro modellekre váltás megkönnyítését célozza az adatmentési funkció egyszerűsödése, mostantól ugyanis csupán egy hálózati kábelre lesz szükségünk a művelet végrehajtásához, és minden mentésünket, játékunkat, felhasználói információnkat máris biztonságban tudhatjuk. Természetesen mindezt a felhőbe való mentéssel és újraletöltéssel is megoldhatjuk, de a hálózati kábellel egyszerűbb és gyorsabb lesz a folyamat.

A What’s New szekcióban több információ kap helyet: a baloldali részben egy új Activity Feed opciót kapunk, ami nagyobb képeket és könnyebben elérhető kommentálási és megosztási lehetőségeket rejt, a jobboldalon pedig könnyebben nyomon követhetjük, hogy barátaink éppen milyen tevékenységeket folytatnak. A Content Info képernyő hasonló változtatásokon esik át, így még több információt érünk majd el közvetlenül innen.

A Quick Menu mostantól csak egy kisebb részét foglalja el a képernyőnek, így nem feltétlenül kell kilépnünk az aktuális játékból, hogy elérjünk bizonyos funkciókat. Példának okáért nem kell majd megnyitni a Spotify alkalmazást, hogy elindíthassuk kedvenc zenéinket, mivel azokat már rögvest a Quick Menu-ből elérhetjük az átdolgozott Music menüpontban.

Ezen felül természetesen számos egyéb javítást és finomítást is hoz a frissítés, így mindenféleképpen érdemes lesz letölteni azt, amint elérhetővé válik.

Még több erről…


Vélemény, hozzászólás?