Magyar játékeladási toplista – átvették a hatalmat a robotdinók


A múlt hetet kifejezetten izgalmassá tette a legújabb konzolmegjelenés, de a prímet itthon a Horizon: Zero Dawn vitte.

A múlt héten két, hatalmas költségvetéssel készült, RPG-elemekkel megszórt akció-kaland is megjelent, de azt szinte előre borítékolhattuk, hogy melyikük teljesít jobban a kasszáknál. A frissen rajtolt Nintendo Switch-hez és a nem túl erősen teljesítő Wii U-hoz képest ugyanis sokkal PlayStation 4 van a gamereknél, ami a Horizon: Zero Dawn-t futtathatja.

Így az 576 KByte adatai alapján összeállított toplista első helyét magabiztos előnnyel meg is szerezte a Sony saját kiadású játéka. A The Legend of Zelda: Breath of the Wild elé még befért a FIFA 17, de a dobogó alsó fokára már odafért Link legújabb kalandja. Az új Nintendo húzócímet egyébként főleg különböző lövöldék követik, kivéve a nyolcadik helyre odaérő Sims 4-et.

Új játékok

1. Horizon: Zero Dawn
2. FIFA 17
3. The Legend of Zelda: Breath of the Wild
4. Battlefield 1
5. Rainbow Six Siege
6. Overwatch
7. Star Wars Battlefront
8. The Sims 4
9. Tom Clancy’s The Division
10. Titanfall 2

A használt játékok dobogóján egy kisebb meglepetés is akadt, a kosárlabda rajongói ugyanis a második helyre juttatták az NBA 2K16-ot, a rendszeresen a toplista első helyén tanyázó Grand Theft Auto V mögött. Az első mellett egyébként a harmadik helyre is egy sandbox TPS került, a harmadik legtöbb használt példány ugyanis ezúttal a Mafia III-ból fogyott.

Használt játékok

1. Grand Theft Auto V
2. NBA 2K16
3. Mafia III
4. Battlefield Hardline
5. Call of Duty: Black Ops III
6. Call of Duty: Black Ops II
7. Resident Evil 5
8. Far Cry Primal
9. FIFA 16
10. Need for Speed Rivals


Vélemény, hozzászólás?