Mappák, gyorsmenü, offline trófeák – jön a 4.0-ás frissítés PS4-en


A PlayStation 4 nem sok téren van komolyan lemaradva az Xbox One-tól, de az operációs rendszer frissítése mindenképpen ide tartozik, Tokióban sokkal lassabban megy ennek fejlesztése, mint Redmondban. De legyen vége a panaszoknak, hisz érkezik a 4.0-ás patch – kódneve: Shingen -, ami sok rég várt dolgot hoz el.

Megváltozik a főmenü is, itt néhány ikon alakul át, ott a „What’s New” szekció újradesignolása tűnhet föl, vagy épp az új popup ablakokra csodálkozhatunk rá.

A PS gomb nyomva tartásával előbukkanó Quick Menu gyorsabb lett és most már csak a képernyő felét takarja el, így pontosan látjuk, hogy mi történik a játékban. A gyorsmenüben sokkal több szociális funkció (pl. a partik és a közösségek) is elérhetők lesznek, ráadásul kedvünkre szabályozhatjuk, hogy mi is jelenjen meg itt.

Végre megjelenik a mappakészítés lehetősége is, így aki utálja, hogy programjai összevissza jelennek meg a főmenüben, az mostantól rendet tehet itt. Igaz, a kép alapján talán lehetett volna szebb megoldást is választani, de funkcióját tekintve így is örömteli változás ez. E mellett végre külön megtekinthetők lesznek a megvásárolt, illetve telepített játékok és applikációk is, ami e sorok írójának különösen nagy örömet okoz.

A trófeamenü is átalakul kicsit (a fenti képen nem ez látszik, erről nem adtak ki képeket), egyrészt forradalmi megoldásként offline is lehet kitüntetéseinket mazsolázni, másrészt pedig elég meglepő módon a rejtett trófeákat egy kattintással láthatóvá változtathatjuk. Ezen újítás indokait nem teljesen értjük, mindenesetre mostantól a Hidden Trophy feliratot eltüntethetjük, megnézve az adott kihívás nevét és leírását annak megszerzése előtt is. Megváltozik a trófeák ritkaságát jelző ikon is, illetve a trófeák a barátmenüben is azonnal látszanak majd.

A 4.0-ás frissítés pontos megjelenési dátumáról a „következő hetekben” árul el többet a Sony, ami nálunk szeptember 7-ét, a PlayStation konferenciát jelenti, ahol többek között az új, erősebb PS4 modellt, a Neo kódnevű masinát is bejelentik.

Még több erről…


Vélemény, hozzászólás?