Már 50 millió PS4 talált gazdára


A Sony Interactive Entertainment büszkén jelentette be, hogy 2013-as megjelenése óta összesen 50 millió PlayStation 4 konzolt értékesítettek világszerte december 6-ikával bezárólag.

A Fekete Pénteken történt leárazásoknak nagy szerepe volt ebben (hogy mennyire, azt nem számszerűsítette a Sony), hiszen a PlayStation történetének legjobb Black Friday eredményeit könyvelhette el a cég. A szép kerek számba természetesen beleszámítanak már a szeptemberben debütált PS4 Slim, és a november 10-én megjelent, erősebb hardverrel bíró PlayStation 4 Pro eladásai is. Ezekről külön nem nyilatkozott a Sony, csak annyit árult el, hogy jól fogytak, ahogyan a PSVR szemüveg is. Összességében mindez azt is jelenti, hogy az elmúlt fél évben több mint 10 millió PS4 gépet kapkodtak el a játékosok, ami igencsak meggyőző eredmény.

Emellett a PS4-re készült játékokra sem lehet panasz, az idei évben eddig 369.6 milliót értékesítettek belőlük digitálisan és dobozosan összesen december 4-ikével bezárólag. A japán vállalat boldog lehet, pláne hogy még előttünk áll a hardvereladásokban hagyományosan erős karácsonyi időszak.

Még több erről…


Vélemény, hozzászólás?