Már 75 millió leszállított példánynál tart a GTA 5


Hiába jelent meg már közel négy esztendeje a Grand Theft Auto V, a program továbbra is óriási siker, és az elmúlt negyedévben újabb eladási mérföldkőhöz érkezett: már több mint 75 millió példány került belőle a boltok polcaira.

Természetesen ez az összeg nem egyenlő az eladott példányok számával, ugyanakkor a viszonteladók nem rendelnének belőle milliószámra, ha ott porosodnának a boltok polcain a lemezek. És biztosan nem ez a helyzet, hiszen az elmúlt három hónapban több mint 5 millió GTA 5-öt szállított le a Take-Two, 2016 februárja óta pedig összesen 15 milliót. Ezeken a számokon bizony még maga a kiadó is meglepődött, bevallásuk szerint ugyanis a GTA 5 jobban teljesített, mint azt remélték: 15%-kal növelte meg a Take-Two nettó árbevételeit az elmúlt esztendő hasonló időszakához képest a program.

Nem úgy a cég másik bűnszimulátora, a Mafia 3, ami ugyan jól nyitott, hiszen a 2K legjobban fogyó címeként 4.5 millió került leszállításra a megjelenésének hetében, ám az azóta eltelt több mint 3 hónap alatt mindössze 500.000 példánnyal sikerült megtoldani ezt a számot. Persze a jobbára elégedetlen kritikák és felhasználói visszajelzések következtében ez nem túlságosan meglepő.

A GTA 5-tel kapcsolatban fontos megjegyezni, hogy a Rockstar Games már csak március 6-ig engedélyezi a felhasználóknak, hogy a GTA Online tartalmaikat PS3-ról vagy Xbox 360-ról PlayStation 4-re, Xbox One-re vagy PC-re mozgassák át, utána megszűnik ez a lehetőség.

Még több erről…


Vélemény, hozzászólás?