Már nem ingyenes az Ark: Survival of the Fittest


Az ellenkezőjére már sok példát láttunk, ilyesmi azonban nem gyakran fordul elő: megszűnik – pontosabban visszaépül a fizetős változatba – az ARK: Survival of the Fittest. Az elképesztően sokak által nyüstölt, alapvetően ingyenesen beszerezhető program az eredeti dínólovaglós túlélőjáték egyszerűsített, esport tornákra kitalált változata volt, mostantól azonban már csak azok nyüstölhetik, akik rendelkeznek az alapjátékkal, amely természetesen továbbra is fizetős. Magyarázat gyanánt elsősorban jogi okok állnak a hivatalos közlemény szerint – a kiadott SDK-val ugyanis lehetett az ingyenes verzióhoz is modokat kreálni, de azok nem mindig indultak el a fizetős nélkül, így pedig állítólag egyszerűbb lett a fejlesztők, és a rajongók dolga, bármit is jelentsen ez.

Persze akad más, hivatalos dolog is az eset hátterében, azzal ugyanis, hogy megszűnik az ingyenes változat, a fejlesztőstúdió, a Wildcard jelentős erőket tud átcsoportosítani a fizetős projekthez, mert, ahogyan azt a bejelentésben is megerősítették, a stúdiónak nem voltak arra forrásai, hogy két, különböző programot menedzseljen párhuzamosan. Ezzel úgy tűnik – bár hivatalos bejelentés nem volt –, de valószínűleg elbúcsúzhatunk a konzolos, egészen pontosan PlayStation 4-es Survival of the Fittesttől is, amely hivatalosan valamikor az előző hónap végén debütált volna, ám végül bizonytalan időre leállították a fejlesztését.

Az ARK: Survival Evolved továbbra is megvásárolható, sőt, a részeként játszható az aréna-küzdelmekre kihegyezett Survival of the Fittest is.

Még több erről…


Vélemény, hozzászólás?