Már nem Messi a legjobb játékos a FIFA-ban


Az EA a múlt héten felfedte a FIFA 17 ötven legjobb játékosát, igaz, akkor még nem árulta el, hogy kik osztozkodnak az első három helyen. Persze nem kellett hozzá különösebb szakértelem, hogy az ember rájöjjön, hogy a triót a Neymar – Messi – Ronaldo hármas alkotja, és igazából a sorrend esetén is csak annyi volt a kérdés, hogy a portugálok klasszisa vagy éppen az argentin zseni jön ki jobban az összevetésből.

Nos, most kiderült, hogy CR7 a FIFA 09 után újra visszaülhet a FIFA virtuális trónjára, hiszen egyetlen ponttal, de felülmúlta vetélytársát az EA Canada szakértői szerint. Persze az elmúlt szezon eredményeit figyelembe véve nehéz volna vitatni Ronaldo elsőségét (BL-győzelem a Real Madriddal, EB-cím a portugál válogatottal), aki 94-es összértékkel bír, míg őt Messi (93), majd pedig a Neymar (92), Luis Suarez (92) és Manuel Neuer (92) alkotta hármas követi. Érdekes egybeesés, hogy hét esztendő után pont akkor ítélik jobbnak az EA megfigyelői CR-t, mikor az argentin lemaradt a játék borítójáról (helyette a PES 2017 extra kiadásán feszít), ahol eddig bérelt helye volt. Az igazsághoz persze hozzátartozik, hogy ezek a kezdő statisztikák, a FIFA Ultimate Team frissítésekkel mindez változhat, ha például Messi nagyot alakít a szezonban, vagy ha netán CR haloványabb formát mutat majd.

Ugyanakkor az sokkal inkább kiverte a biztosítékot a rajongóknál, hogy az EB egyik nagy felfedezettje, a francia Dimitri Payet jobb passzolási értékkel bír, mint a meccseken rendre fantasztikus labdákat osztogató Messi. Kis érdekesség: a FIFA 17 borítóját uraló Marco Reus mindössze a 25. a listán 88-as összesítéssel.

A FIFA 17 szeptember 29-én jelenik meg PC-re, valamint PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360 és Xbox One konzolokra. A játéknak mobil átirata is készül, mely iOS és Android operációs rendszert futtató készülékeken egyaránt elérhető lesz.

Ha a FIFA 17 újdonságairól szeretnél még többet megtudni, akkor olvasd el ezen összeállításunkat.

Még több erről…


Vélemény, hozzászólás?