Mass Effect: Andromeda és a Ryder tesók


A Bioware kreatív igazgatója, Mac Walters árulta azt el, hogy a PlayStation Meetingen bemutatott gameplay felvételen látott férfi szereplő, illetve az előzőleg az E3-as játékmenet videóban megismert női szereplő nem csak ugyanannak a karakternek az eltérő nemű változatai, mint ahogy az az eredeti Mass Effect trilógiában volt, hanem rokonsági kapcsolatban állnak egymással, egész pontosan testvérek. Ráadásul az édesapjukkal már találkozhattunk, aki nem más, mint az erő kiválasztottja, Anakin Skywalker. Vagyis nem. Hanem a két E3-mal ezelőtt mutogatott N7 figura a családfő, ami azt is jelenti, hogy az űrepeoszban az egész Ryder családot megismerhetjük.

Úgy tűnik hát, hogy nem csak az új Star Wars-trilógia állít egy egész galaxis sorsát meghatározó kiscsaládot a középpontba, hanem a BioWare is ihletet és vérszemet kapott. Mondjuk a sorozat eddig is elég sokat merített George Lucas űroperájából, ahogy egyébként a Start Trek-ből is. Az viszont egészen új, hogy a Ryder testvérek aktív szereplők lesznek, azok is akiket éppen nem mi alakítunk, szóval markánsan eltérő sztoriszálakat ígérnek nekünk. Csak nehogy annyi maradjon a dologból, mint az első Dragon Age-ben, ahol az eltérő származású karakterek bár külön prológust kaptak ugyan, de ez elég kurta élmény volt.

Walters több információt is ígért a közeljövőben, ami biztos így lesz, mert a Mass Effect Twitter fiókon felbukkant egy üzenet, amely szerint a Mass Effect univerzum következő felvonásába nyíló ajtók az N7 day-en tárulnak fel, ami november 7-et jelent, és az tényleg nincs túl messze.

A Mass Effect Andromeda 2017 első negyedévében érkezik PC, PlayStation 4 és Xbox One platformokra. A játékról itt olvashatod el az előzetesünket.

Még több erről…


Vélemény, hozzászólás?