Mass Effect: Andromeda – nagy változásokat hoz a sorozatba


A BioWare a régi Mass Effect játékok szinte minden darabkáját újragondolta. Változik a párbeszédrendszer, a kasztok, minden.

Tegnap letettük az állunkat a Mass Effect: Andromeda trailer kapcsán, de a BioWare a nagy bemutatót követően nem tűnt el, és megválaszolt néhány kérdést a sajtónak.

Az egyik legfontosabb, hogy a Mass Effectből ismerős kasztrendszer eltűnik. Választható karakterosztályok helyett egy nagy képességfát kapunk, amin szabadon osztogathatunk majd el pontokat. Bizonyos extra képességek és titulusok (mint a korábbi részekben az Adept, Vanguard) is megnyílnak majd, ha adott területre specializálódunk. Egyébként a játékban többször is lesz alkalom átrendezni a fát.

Akármilyen karakterünk is lesz, az biztos, hogy közelharci fegyvereket is használhat majd. Lesznek kardok, kalapácsok, és minden, amit akartok.

Az Andromeda egy dinamikus fedezékrendszert használ. A különlegessége ennek az lesz, hogy a karakterünk kap egy jetpackket, amivel lehet majd a fedezékek közt ugrálni, vagy éppen az ellenfelünk fölé repülni.

A párbeszédrendszer is változik. Ahelyett, hogy a szimpla paragon/renegade megoldást vinnék tovább, a fejlesztők egy sokkal mélyebb megoldáshoz nyúltak. Négyféle választ adhatunk, választhatunk logikusat vagy érzelmit is, flegmát vagy profit. Ennek megfelelően nem is fog eltorzulni az arca senkinek, ha a rossz fiút játssza.

Ehhez még hozzátartozik, hogy a románc is kicsit máshogy működik majd. Ahogy az életben, úgy az Andromedában sem reagál ugyanúgy minden lehetséges táncpartner a felkérésünkre. Lesz aki többet akar a szexnél, de lesz, aki csak rövidtávon gondolkodik. Egyébként lényegesen többet beszélgetünk majd a csapatunk tagjaival, mint a korábbi játékokban.

Egyelőre két társunk nevét tudjuk biztosan. Az asari neve Peebee (becenév), az ember srácé pedig Liam. Korábbi szivárgásokból tudjuk, hogy Cora lesz a másik emberi, női társunk, és Drack a krogan haverunk.

A bolygókat egy Makoval járhatjuk majd be, ami Nomad nevet viseli, és harcolni is fogunk az új géppel. Meglátogatjuk majd a Nexust (ez az új Citadel) és találkozni fogunk turian karakterekkel is.

A legérdekesebb apróság, hogy lehetőségünk lesz testre szabni a rokonaik kinézetét a játék elején, és valószínűleg ez befolyásolja, hogy hogyan is néz ki a hősünk (a főhősünket viszonylag szűkös keretek közt, de alakítgathatjuk).

A Mass Effect: Andromeda várhatóan 2017. tavaszán jelenik meg PC-re, PlayStation 4-re és Xbox One-ra. A megjelenést megelőzően lesz alkalmunk tesztelni a többjátékos mód bétáját is.


Vélemény, hozzászólás?