Még mindig milliók játsszák a Battlefield 4-et és a Star Wars Battlefrontot


Megérkezett az EA aktuális pénzügyi jelentése, amiből úgy tűnik, hogy nem lankad a lelkesedés a Battlefield sorozat játékai és Battlefront kapcsán.

A jelentés szerint az előző negyedévben több mint 11,5 millió játékos lépett be a Battlefield 4 csatatereire. A Star Wars Battlefront is egy meglehetősen szép, 6,6 milliós számmal zárt, miközben a Madden NFL 16 tábora is 20%-ot nőtt az elmúlt évhez képest.

Az EA elmondása alapján az Origin Access előfizetők száma is megduplázódott az előző ciklushoz képest. Ez is hozzájárult az Electronic Arts bevételeinek növekedéséhez, ami ebben a negyedévben 1,27 milliárd dollár volt. Ez nem olyan nagy emelkedés az előző 1,2-es ciklushoz képest, de legalább nem csökkent.

A negyedéves tájékoztatón elhangzott, hogy a bevételek 54 százaléka digitális eladásokból származik, tehát összesen 689 millió dollár jött így be. Ebből 300 milliót az extra tartalmak adtak össze, 137 milliót a teljes játékok és 87 milliót az Origin előfizetések. Az EA mobiljáték szektora is kitermelte a maga 165 millióját.

Az Electronic Arts vezetősége számít rá, hogy VR csak növelni fogja majd ezeket a számokat, és bizakodnak a PlayStation Neo és Project Scorpio sikerességében is, ami potenciálisan kitolhatja a jelenlegi konzolgeneráció életciklusát.


Vélemény, hozzászólás?