Még mindig nagyon szépen fogy a PlayStation 4


Akárcsak a Capcom és a Nintendo, a Sony is nyilvánosságra hozta a március utolsó napjával lezárult pénzügyi év részletes eredményeit, melyekből kiderül, hogy a PlayStation 4 konzoljuk eladásaival kapcsolatban egyelőre nincs okuk aggodalomra.

A cég beszámolói szerint mintegy 2,9 millió készüléket juttattak el viszonteladókhoz az utolsó három hónapban, ami lényegesen több, mint a tavalyi év ugyanezen időszakában leszállított 2,3 millió. Ami a teljes évet illeti, a Sony 20 millió PlayStation 4-től szabadult meg, az előző pénzügyi évben ez a szám 17,7 millió volt.

A legfrissebb adatokkal együtt a Sony összesen mintegy 60 millió PS4 készüléken adott túl mostanáig, ami pontosan megegyezik azzal a mennyiséggel, amivel számoltak az előző negyedév végére. A jövővel kapcsolatban azonban már nem ilyen optimisták, elmondásuk szerint a jövő év márciusának végéig 18 millió darabot fognak várhatóan leszállítani, ami kevesebb, mint amire az elmúlt időszakban képesek voltak.

A Sony ugyan nem adott magyarázatot az óvatos becslésekre, de gyaníthatóan számolnak a Scorpio megjelenésével. Még mindig le vannak azonban maradva a PlayStation 3 eredményeitől, ami végül több, mint 80 milliós eladással büszkélkedhetett.

A Sony videojátékos részlege is 6.3 százalékos emelkedést könyvelhetett el az előző évhez képest, 14,73 milliárd dollárt hozott összesen a cégnek. A cég teljes bevétele azonban kevesebb volt az előző évinél, a 67,88 milliárd dolláros összeg 6.2 százalékkal kevesebb, mint a korábban mért adatok.

Még több erről…


Vélemény, hozzászólás?