Megalázza a trollokat a Blizzard az Overwatch-ban


Fantasztikus formában van a Blizzard: miközben gőzerővel dolgoznak az Overwatchon, arra is jut idejük, hogy megpróbálják egy kicsit megregulázni a trollokat. Kiderült, hogy a tesztszervereken már futó változatban a multiplayer játékokban igen népszerű „GG EZ” kifejezést – nehéz ezt jól magyarra fordítani, nagyjából „könnyű, jó játék volt” lehetne a megfelelője, és az ellenfél megalázására szolgál, lekicsinyítve a vívott küzdelem súlyát – ugyanis lecserélték különböző szövegekre, amelyekből elképesztően mókás helyzetek születhetnek. Ha valaki a fentebb említett kifejezést pötyögi be a chatbe, akkor teljesen mást olvashat vissza, például azt, hogy „Megtiszteltetés volt veletek játszani – köszönöm”, „Rengeteg problémával küzdök az életemben, de köszönöm nektek, hogy játszotok velem”, „Nagyon kicsinek érzem magam…” és „Anyukám azt szokta mondani, az emberek az én koromban már nem szopják az ujjukat”. Miután erről előre nem szóltak a felhasználóknak, elképesztően nagy hahota tört ki az első pár órában, derült ki egy Reddites linkből. Természetesen a rendszer már egy szóközzel is kijátszható, de aki nem figyel oda, könnyen azon kaphatja magát, hogy az ellenfél helyett önmagát alázta meg.

Persze nem csak ezt várhatjuk majd el a következő javítástól, amely egyben előkészíti a terepet az alaposan megreformált második kompetitív szezonnak, olyan dolgokat, amelyek valószínűleg jobban megkönnyítik az emberek életét, mint egy jópofa fázis egy egyszerű trollkodás helyett. Új érzelemkifejezéseket (emotokat) kapnak a karakterek, javítgatják a térképek kiegyensúlyozottságát, sőt, az előzetes információk alapján megszűnik majd a sok-sok balhét kiváltó hirtelen halál játékmód, helyét a statisztikákban is megjelenő döntetlen veszi át. Megváltozik a képességeink alapján történő besorolás is – ezúttal már egy egytől ötezerig (!) terjedő skálán lövi be majd a program, hogy milyen ügyesek vagyunk, de emellett a távozók büntetése, az ötszáz legjobb játékos kiemelése, és a kompetitív pontok is megreformálásra kerülnek.

Az Overwatch (amely PC-re, Xbox One-ra, és PlayStation 4-re is megjelent, sőt, tesztet is írtunk róla) legújabb javítása még nem tudni, mikor érkezik, de az biztos, hogy a szeptember hatodikára esedékes második kompetitív szezon előtt letölthetjük majd.

Még több erről…


Vélemény, hozzászólás?