Megérkeztek az első Mass Effect: Andromeda kritikák


A Mass Effect: Andromeda néhány napja elérhetővé vált egy 10 órás próba erejéig az EA és Origin előfizetéssel rendelkezők számára, ami láthatóan megosztotta a játékosközösséget. Sokan a hibákba és kevésbé jól sikerült animációkba kapaszkodva tették nevetség tárgyává a játékot, míg mások a kisebb problémák ellenére is remek élményekről számoltak be.

A játék hivatalosan holnap jelenik meg az Egyesült Államokban, csütörtökön pedig Európában, ennek megfelelően a külföldi oldalak némelyikének már volt lehetősége a teljes játék tesztelésére. Az első kritikák szerint korai volt temetni a BioWare játékát, mert bár tökéletes, hibátlan élményről egyik oldal sem számolt be, az összkép kifejezetten pozitív.

Külföldi kollégáink 7.7 pontra értékelték a játékot, szerintük a játék elmarad ugyan a trilógia színvonalától, de még így is egy nagyszerű élménnyel leszünk gazdagabbak. A GameSpot kevésbé volt elnéző, ők 6 pontra értékelték a látottakat, a PC Gamer és a Game Informer egyaránt 8-8 pontot adtak rá, míg a Polygon 7.5 pontot biggyesztett a kritika végére.

Ezek a számok nagyjából lefedik a közvéleményt, a MetaCritic oldalán a játék külön adatlapokkal rendelkezik a különböző platformok miatt, de szinte teljesen megegyező átlagot produkált. A PC-s változat 10 kritika után 78, a PS4 verzió 28 kritika után 75, míg az Xbox One-on tesztelt változat 18 kritika után 77 pontnál jár jelenleg, tehát ezek alapján elmondható, hogy túl nagy baj azért nincs.

Természetesen mi is beszámolunk majd arról, mi milyennek találtuk a teljes játékot, terveink szerint még a hét folyamán.

Még több erről…


Vélemény, hozzászólás?