Mégis modolható lesz PS4-en a Skyrim és Fallout 4


A Bethesda pár hete szomorúan jelentette be, hogy képtelen megoldani a Fallout 4-hez jó ideje beígért modtámogatási funkciót PS4 konzolokon, sőt, az október végén debütáló Skyrim Special Edition esetében sem lesz lehetőségük a játékosoknak, hogy kipróbálják a jobbnál jobb rajongói tartalmakat a Sony gépein. Számos felmerült technikai probléma (hangfájlok tömörítési eljárása, memória gondok a PC-s textúrák miatt, méretkorlát) mellett nagyon úgy tűnt, hogy a Bethesda a japán vállalat rugalmatlan hozzáállást tette felelőssé a kialakult helyzetért.

A Bethesda azonban addig ügyeskedett a Sony mérnökeivel, míg végül csak sikerült megoldani a helyzetet, amit nagy örömmel jelentett be a stúdió a honlapján. Egy kis korlátozás azért lesz a dologban, hiszen a Creation Kit segítségével csak azokból az elemekből rakhatunk össze új modokat, amik a játékokban megtalálhatók, azokon kívüli tartalmakat nem lehet hozzáadni PS4-en sem a Fallout 4-hez, sem a Skyrimhez. A Bethesda szerint ez azonban nem nagy probléma, hiszen a legtöbb modifikáció is csak ezeket használja.

A modtámogatás elsőként az október 28-án debütáló Skyrim Special Editionhöz érkezik, a Fallout 4 csak ezután kapja meg ezt az opciót, hogy pontosan mikor, azt nem árulta el a Bethesda. Azt viszont igen, hogy mindkét játék PS4 Pro támogatást kap, a Skyrim Special Edition natív 4K felbontásban fut majd a Sony novemberben debütáló gépén, a Fallout 4 pedig jobb bevilágítási effekteket és részletgazdagabb grafikát nyer a készülő patch-nek hála. Ennek örömére pedig megosztott pár screenshotot a Bethesda a Skyrim 4K-s világából. El kell ismerni, jól fest a játék.

Még több erről…


Vélemény, hozzászólás?