Megvan, mikor jön konzolokra a Stardew Valley


A ConcernedApe fejlesztő gárdája irgalmatlanul nagy sikert aratott még az év elején PC-re megjelent, erősen pixeles indie címével, a Stardew Valley-vel. A program február 26-ai megjelenésekor a Steam top 10-es eladási listáján olyan címekkel csücsült a csúcson, mint a Fallout 4, a The Division, vagy éppen a Far Cry Primal. Röpke két hónap alatt egymillió példány talált gazdára, ami azért lássuk be, nem kicsi teljesítmény.

A fejlesztőcsapat még júniusban bejelentette, hogy népszerű földművelős RPG-jük megjelenik konzolokra is, csak időponttal nem szolgáltak a nagyérdeműnek. Ám most eljött a pillanat, hogy a kérdőjelek helyére felkiáltójelek kerüljenek, ugyanis Eric Barone, a Stardew Valley megalkotója a játék hivatalos oldalán tette közzé a várt megjelenési dátumokat: a virtuális agráriumot PlayStation 4-en december 13-án, Xbox One-on pedig 14-én vehetik majd igénybe az érdeklődők, előrendelni pedig mától, azaz november 30-tól lehet a játékot.

A játék nem jelenik meg Wii U-ra, helyette játszhatunk majd vele a következő év tavaszán megjelenő Nintendo Switchen. Eric Barone a Gaminformernek elmondta, fejlesztőtársaival úgy gondolják, a Switch egy, a játéknak számtalan lehetőséget biztosító platform lesz, így inkább lemondtak a Wii U-ra portolásáról, hogy több erőforrást tudjanak fordítani a Nintendo következő konzolgenerációjára.

Aki esetleg nem tudná, mi fán terem (bocsánat) a Stardew Valley: az említett program egy indie farm szimulátor jellegű RPG. A történetében a főszereplő feladja unalmas és szürke életét és inkább farmergazdaságba kezd a nagyapjától örökölt, Stardew Valleyben található kis teleken. A játékban feladataink közé tartozik a különböző mezőgazdasághoz köthető tevékenységek elvégzése (ültetés, aratás stb.), illetve szociális kapcsolatok építése, kidolgozása (csajozni is kell/lehet). Mindezt úgy, hogy közben szerves része vagyunk Stardew Valley kis községének, melynek gazdaságát jól felvirágoztathatjuk kemény farmerkodással.

Még több erről…


Vélemény, hozzászólás?