Mi a helyzet a Final Fantasy XV PC-s portjával?


Hajime Tabata, a Final Fantasy XV társrendezője a Vida Extra, spanyol honlapnak beszélt a patinás sorozat következő részének a hipotetikus PC verziójáról. A spanyolom szégyenszemre megkopott a középiskola óta, a Google fordítóban pedig ennyire még nem bízom, ezért a következő információk a WCCFtech fordításából származnak.

Tabata úr szerint – persze szigorúan feltételes módban – ha és amennyiben készítenének is PC-s változatot a játékból, annak a fejlesztése egy évnél is hosszabb időt venne igénybe, merthogy törekednének a konzolos verziókhoz képest grafikailag erősebb végeredményre. Mint elmondta, jó eséllyel a grafikus motorba is komolyabban bele kellene nyúlni; mármint abban az esetben, ha e mellett döntenének. (Az interjúból számunkra kétségtelennek tűnik, hogy már volt szó belső technikai megbeszéléseken a dologról; tippünk szerint az eladási számoktól függ, hogy belevágnak-e egy újabb minimum egyesztendős fejlesztésbe.)

Tabata azt is hozzátette, hogy a PlayStation 4 Pro gépet is támogatni fogják a jövőben a játékkal, így nagyon úgy tűnik, hogy az új gép tulajai a jövőben extra finomításokat kapnak majd – merthogy természetesen a játék már megjelenésekor is kihasználja a Pro gép egyes előnyeit.

Még érdekesebb volt az a megjegyzés, amely a PSVR szemüveget érintette: mint most elmondta, az E3-on bemutatott, piszok gyenge demó csak afféle technikai próba volt, amit gyorsan összedobtak a kiállításra. Most a csapat különálló, direkt PSVR-re készülő DLC-k elkészítésén gondolkodik – mint elmondta, az egész játék nem lesz játszható az új kiegészítővel, de egyes részeit átemelhetik, ha annak van értelme, és persze teljesen új kalandokat is készíthetnek.

A Final Fantasy XV PlayStation 4-re és Xbox One-ra érkezik november 29-én.

Még több erről…


Vélemény, hozzászólás?