Mi a legfontosabb egy weboldal megtervezésekor?


Bizonyára felmerült mindenkiben ez a kérdés.

Nos a válasz nem is olyan egyszerű, erre kérdésre majd egy videó keretében fogok felelni, most azonban fel fedek 2 fő szempontot:

A sebesség és a dizájn, ebben a sorrendben.

Lehet bármilyen szép egy honlapunk, ha az lassan tölt, látogatókat vesztünk.

Ezt sokszor el mondtam és sokszor el is fogom mondani, mert fontos!

Nem kell a főoldalra beágyazni minden szart, meg lehet azt jeleníteni lightboxal is, nem kellenek képek a főoldalra, mert az növeli a load timeot.

Minden webmester, weboldalszerkesztő/üzemeltető tanulja meg, a lényeg hogy minél kisebb legyen a kód, és ezáltal a honlap minél gyorsabban betöltődjön!

Külön élvezetes nézni azokat a honlapokat, ahol a valós tartalom nem, de az összes reklám meg minden szar ami nem kell már betölt, mobil neten is!

Have fun…

A lényeg mindig első sorban a tartalom.

A CSS-t és a szükséges Javascript forrásokat érdemes tömöríteni erre vannak jó eszközök itt:

Css tömörítése

Js tömörítése

A dizájn mindig legyen másodlagos, ha érdekes a tartalom és gyors az oldal (meg jó a SEO-d is) biztosan lesznek látogatóid, egy lassú oldal esetében pedig soha ne számíts semmi jóra.

További részletekre, trükkökre számíthattok majd készülő videómban, azután pedig egy vlog videót tervezek,. amelyben sok idő után el mesélem mik történtek velem (mint ha báéárkit is érdekelne a videó ezen része :D), mik a jelenlegi terveim, meg beszélünk egy kicsit pár aktuális témáról, ahogy mindig is.


Vélemény, hozzászólás?