Nagyobb épületbe kényszerülnek a Days Gone fejlesztői


Az idei év egyik leginkább várt játéka a Sony Bend fejlesztőcsapat által készülő PlayStation 4 exkluzív cím, a Days Gone. Nem véletlen, hogy a leginkább várt zombis játékok és a legjobban várt nyitott világú játékok listáján is találtunk neki helyet, Deacon St. John zombikkal folytatott elkeseredett harca a 2017-es év egyik ígéretes darabjának tűnik az eddigiek alapján.

Feltéve, hogy sikerül tartani az idei évre ígért megjelenési időpontot. Erre enged utalni a The Bulletin értesülése is, miszerint a fejlesztőcsapat hamarosan egy lényegesen nagyobb irodaépületbe költözik át, hogy ott folytassa a munkát.

Bevett szokás a játékok fejlesztésénél, hogy a célegyenesben, amikor a majdnem kész játék tökéletesítése zajlik, nagyobb méreteket ölt egy-egy projekt, hogy aztán a megjelenést követően egy kisebb csapat is elég legyen a karbantartáshoz és a további fejlesztésekhez. A költözés ténye azonban inkább arra utalhat, hogy hosszabb távú változásról van szó.

Ezt erősíti meg Chris Reese tavalyi nyilatkozata is, melyből kiderült, hogy a kezdeti tervekhez képest több, mint kétszer annyian dolgoznak a játékon, és a tervekben nem szerepel, hogy a játék megjelenése után lecsökkentenék a létszámot. Reese akkor úgy fogalmazott, hogy hosszú távra terveznek a játékkal, tehát a teljes csapatra szükség lesz még a debütálás utáni időszakban is.

A játékról itt írtunk részletesebben.

Még több erről…


Vélemény, hozzászólás?