Nem kap PS4 Pro kezelést a The Witcher 3: Wild Hunt


Aóhhoz, hogy a Sony konzoljain futó játékok ki tudják használni a november 10-én érkező, nagyobb teljesítményre képes PS4 Pro masina képességeit, úgy mint 4K felontás és HDR támogatás, ahhoz egy a fejlesztők által írt patch-re van szükség. ennek elkészülte kizárólag a fejlesztőkön múlik, és bár tudjuk, hogy jó pár nagyobb cím megkapja ezt a foltot, a tavalyi év egyik legjobbja, a The Witcher 3: Wild Hunt biztosan nem.

A Geralt kalandjaiért felelős CD Projekt RED mindezt az Eurogamernek árulta el, és persze azt is elárulták, hogy miért nem tervezik a PS4 Pro masinára szabott ráncfelvarrást.

„Jelenleg teljesen lekötnek minket a Cyberpunk 2077 és a Gwent munkálatai, a Witcher 3 full HD-ről 4K-ra konvertálása pedig roppant idő. és erőforrás igényes munka lenne, ezért úgy döntöttünk, hogy nem készítünk a PlayStation 4 Pro funkcióit kihasználó változatot a Wild Hunthoz.” – indokolta döntését a stúdió.

Vagyis csak a PC-n játszók kiváltsága marad, hogy 4K-ban játszhassanak a Witcher 3-mal, ám oda se neki, hiszen a program így is gyönyörű volt, ráadásul a Blood and Wine DLC és a nem rég megjelent GOTY kiadás is finomított a látványon, így igazán nem panaszkodhatnak a rajongók.

Az pedig, hogy a Gwent és a Cyberpunk 2077 kapja most a nagyobb figyelmet, teljesen érhető: előbb bétatesztje októberben kezdődik, utóbbin pedig már most többen dolgoznak, mint a Witcher 3-on valaha. Meg hát úgyis ezekre a remek pillanatokra fogunk emlékezni Geralt kalandjából, semmint a textúrák felbontására.

Még több erről…


Vélemény, hozzászólás?