Nem kell aggódni a Mass Effect Andromeda miatt


A szociális médiában folyamatosan beszédtéma a Mass Effect Andromeda – pontosabban annak hiánya, ami nem is csoda: a játékot már jó rég bejelentette a kiadó EA és a trilógián is dolgozó BioWare, azonban azóta gyakorlatilag semmit sem hallottunk róla. A rajongók reménykedtek benne, hogy esetleg a tavaszi E3-on szóba kerül, ám végül ebből nem lett semmi, és most, hogy zajlik a Gamescom, újra felkorbácsolódtak az indulatok, mindhiába, ugyanis Kölnben sem látunk majd semmit a játékból. De vajon miért? Az EA is érezte, hogy meg kell szólalnia az ügyben – pláne, mert egyes pletykák már arról szóltak, hogy nem jól alakul a fejlesztés – és a kiadó egyik vezetője, Patrick Soderlund igyekezett megnyugtatni a kedélyeket.

Soderlund elmondta, hogy az információhiánynak egyszerűen az az oka, hogy az EA jelenleg az idén októbertől decemberig tartó időszak megjelenésére koncentrál, és nem akarja, hogy egy olyan, tömegek által várt folytatás, mint a Mass Effect Andromeda, amelynek a megjelenése csak valamikor jövőre lesz esedékes, elvonja a figyelmet a többiek elől. A szakember megígérte, hogy a rajongóknak már nem kell túl sokat várnia az új információkra – állítása szerint ő már nyüstölte a játékot, és nagyszerűen haladnak vele a készítők, szóval nincsenek gondok a fejlesztés körül. Sőt, Soderlund arra is kitért, hogy a kiadónál újra és újra terítékre kerül egy esetleges Remaster változat az eredeti trilógiából Xbox One-ra és PlayStation 4-re – és, bár egyelőre nem tudja, hogy várhatunk e ilyesmit, továbbra sincs kizárva, hogy még az Andromeda megjelenése előtt újra átélhessük Shepard kapitány eredeti kalandjait.

Bárhogyan is lesz, mi továbbra is izgatottan várunk a játékra, amely Xbox One-ra, PlayStation 4-re és PC-re érkezik majd, az előzetes információk alapján 2017 márciusában.

Még több erről…


Vélemény, hozzászólás?