Nem lesz kint a God of War az idei PSX-en


Sokak számára az idei E3 egyik legemlékezetesebb pillanatát jelentette, amikor a Sony egy elképesztően látványos játékmenet-videóval bejelentette a God of War széria „új kezdetek” mottót kapó rebootját/folytatását/előzményét, amely az Unreal Engine 4-et úgy kezeli, hogy még az Uncharted 4 látványán edződött játékosok is csak kapkodták a fejüket.

A látvány mellett ráadásul a játékmenet is újszerű, és mivel a némileg idősebbnek tűnő Kratos ezúttal gyermekét védelmezi (és az eredeti történet szerint családját még az első játék eseményei előtt, önhibáján kívül lemészárolta), az új cím a korábbi epizódokhoz képest valószínűleg egy alternatív világba kalauzolja majd a játékosokat. Premierdátum nem érkezett a bejelentéssel, de a rajongók érthető módon tűkön ülve várták, hogy újra halljanak a játékról, hiszen a legutóbbi teljes értékű God of War cím immár több mint hat éve látott napvilágot: azóta csak tavaly nyáron, a harmadik felvonás felújított verziójával vigasztalódhattak a rajongók.

És bár korábban már rebesgették, hogy a 2016-os évben nem hallhatunk semmi újat a vadonatúj kalandról, a rajongók erre egészen addig fittyet hánytak – hiszen az E3-on már láthatóan igen jól állt a játék, és mikor kapjunk új infókat, ha nem a Sony kifejezetten a PlayStation bejelentéseknek dedikált kaliforniai rendezvényén, az idén december 3. és 4. között megrendezésre kerülő PlayStation Experience-en, -, amíg a széria atyja, vezető fejlesztője és forgatókönyvírója, Cory Balrog nemrégiben egy rajongói felvetésre reagálva, amúgy félvállról jegyezte meg egy tweetben, hogy ugyan ott lesz a rendezvényen, de a játékot „nem hozza magával”.

Úgyhogy továbbra is várhatunk rá, hogy a megapukásodott Kratos és új fegyvere újra hallasson magáról – de szerintünk megéri. És szerintetek?

Még több erről…


Vélemény, hozzászólás?