Nem lesz mikrotranzakció a Resident Evil 7-ben


A mikrotranzakcióról megoszlanak a vélemények… Jó, nem, a játékosok döntő része nagyjából egyöntetűen utálja, és nem is kell nagyítóval keresni az érveket az ellen, hogy az ilyesminek helye van-e egy húszezer forint környéki áron megvásárolható játékban.

A Capcom viszont úgy tűnik, a Resident Evil 7-ben nem akarja borzolni az idegeinket. Illetve akarja, de csak a hagyományos módon, a kegyelmet nem ismerő horror eszköztár bevetésével. Itt írtunk is a PS4-en ingyenesen letölthető demóról, amely már megvillantja a játék frászhozatali potenciálját. (Apropó, az ujj rendeltetése kiderült már?) Viszont a mikrotranzakciók nem fognak minket apa forrongó dühévé változtatni.

A kétes hírű bevételnövelő eljárás elmaradását a Capcom egy Twitter-bejegyzésben közölte, amelyben egyébként a játék előrendelői bónuszait mutatta be. Ezek a következők lesznek: Recovery Set, Handgun Set, Burner Set, Shotgun Set és Chem Fluid Set. A Recovery Set a gyógyító eszközökhöz jelent utánpótlást, a többi a fegyvereinkhez és a bombáinkhoz rejt extra muníciót. Ez viszont egyszeri, az előfizetés mellé járó bónusz, tehát szorult helyzetben hiába izzítjuk valóságos bankkártyánkat, hogy egy sötét sarokban feltankoljunk, és pár ezer lőszerrel gazdagabban küldjük pokolra a játék teljes zombi gárdáját, mert erre nem lesz lehetőségünk.

A Resident Evil 7 2017. január 24-én jelenik meg PC, Xbox One és PlayStation 4 platformokra, utóbbin PS4 Pro kezeléssel, vagy 4K-val és HDR támogatással.

Még több erről…


Vélemény, hozzászólás?