Nem régiben fel leltem magam egy gúny oldalon


Sajnálom hogy erre sor került.

Egy olyan videót töltöttek fel, ami már privát és tárgytalan is egyben.

Volt egy időszak amikor próbáltam támogatókat gyűjteni egy olyan párthoz, amelyben a fiatalok írhatják össze a programjukat, remélve hogy ezzel jobb körülményeket tudok teremteni a korombeliek és az utánam következő generáció számára.

És noha a szándékom nemes volt, sem tapasztalatom, sem felkészültségem nem volt az ötlet megvalósításához.

Mindazonáltal neki futottam, mert hittem hogy sikerülhet egy olyan alternatíva létrehozása, ami a fiatalok számára is kedvez.

Mert miközben a nyugdíj folyamatosan emelkedik, a diákok nehezen találnak munkát vagy ha találnak is éhbérért dolgoznak.

Nem volt jó kamerám, sem jó körülményeim, csak egy eszmém, amit próbáltam véghez vinni.

Egész egyszerűen bele fáradtam hogy 3 opcióm van szavazni:

  • Szar
  • Még szarabb

És persze:

  • Á, erre nem érdemes szavazni….

És bár sokan beletörődtek ebbe a 3 opcióba, (már én is úgy szarok bele, ahogy van) akkoriban azt hittem van esély ezen változtatni és talán nem csak kiröhögik az embert…

Ki írni hogy „Ismét egy buta ember”, sokkal egyszerűbb mint meg kérdezni mi volt a videó célja, milyen inditatásból készült, mik voltak a kiváltó okai amik a videó készítésére ösztönözték az alkotót…

Vajon milyen jövő van a korosztályom számára, de most őszintén?

Nekem ne mondja senki, hogy 83 ezer forintból fenn lehet tartani egy családot (de azért nyilván 47 ből lehet…(szarkazmus)),abból még saját magát sem tudja fenn tartani az ember.

Nyilván ebbe a fiatalok annyira nem gondolnak bele, vagy csak szimplán nem érzik a súlyát a szülői támogatással a hátuk mögött.

Csak tudjátok az élet színvonal és ezzel együtt az intelligencia is folyamatosan csökken.

Nem hogy oktatásra nem jut pénz, de cipőre és ruhára is alig akad, mikor pedig el jutunk erre a szintre, elmondhatjuk, hogy úgy élünk mint az állatok, és sok ezesetben még tapsolunk is hozzá.

Nem akartam a világot megváltani, csak reméltem egy picivel jobbá tudom tenni a Magyarországon lévő fiatalság élet színvonalát.

Sajnos olybá tűnik, egyik pártnak sem kitűzött célja ez (még ha azt is hazudják).

Mert bár hazudni igen könnyű hogy munkahelyeket teremtünk, több milliárdos állam adóssággal, kissé nehéz ezt betartani.

De persze új stadionokra szükség van (egyébként meg, ha nem indul az autó ,nem az ülést kell  ki cserélni benne), akkor is ha az országban borzasztó nagy a szegénység.

Szegénység nem csak egy fajta van.

Nem feltétlenül a koldus botra kell gondolni, családokra, akiknek a szülei dolgoznak és haza visznek x fizetést, remélve hogy kitudják fizetni belőle az y kiadást, de különbözet olyan nagy, hogy legalább még egy ember fizetése kellene.

És ez a fogaskerék megállíthatatlanul forog, meg merem kockáztatni hogy a szegénység mesterségesen fenntartott állapot, mely a fogyasztás-termelés örökérvényű, megtörhetetlen rendszerét hivatott fenntartani.

Szegénység= Termelés.

Termelés=Profit, haszon.

Profit, haszon= Még 22 luxus villa, és olyan pénzek melyek hozzáférhetetlen pihenek egy adóparadicsomban lévő bankszámlán.

Ezek amiket leírok nem új keletű dolgok, majdnem mindenki tud róla, csak senkit nem érdekel.

Leginkább egy legyintéssel, és egy kis magában dühöngéssel mindenki elintézi magában ezt a dolgot.

Lehet hogy idióta voltam amiért egyáltalán vállalkoztam arra, hogy ezen meg próbálok változtatni akkor, de hittem benne hogy nép változni képes, ha nyomós okot lát rá, mint ahogy a rengeteg forradalom során, erre bizonyítékot is kaphattunk.

Hogy én akartam lenni ez az ok?

Távolról sem.

Az ok az a szar, amibe kormányoztak minket az elmúlt években.

Én csak rá szerettem volna mutatni és utána a többit a tömegre bízom.

Ez az egész békemenet is kész röhej, nem béke menetet kell indítani, hanem fegyverrel fejbe lőni a felelősöket, azért a szerintem mesterségesen fenntartott állapotért, amit mély szegénységnek hívunk.

Mert bár szükség van szegénységre, a gazdaság fogaskerekének működésének érdekében, a mértéke nagyon nem mindegy.

Nézzétek, szerintem egy időre egyensúlyba kéne hozni a vagyoni helyzeteket.

Persze a történelem során erre volt már példa, nem túl jó eredménnyel, de mi lenne ha törvény kötelezne arra hogy egyenlően osszák fel az elkopott vagyonokat?

Naiv gondolat…

Hagyjuk is az egészet, nem vezet sehova.

A lényeg az, hogy engem nemes eszmék vezéreltek, jó embernek tartom magam, aki segíteni akart másokon, és úgy érzem nem ezt érdemlem cserébe.

Ami az egészet illeti, lemondtam mindenről, nem csak a politikáról, de az emberekről is, már nem akarok küzdeni senkiért sem, mert nem érdemes.

Ahogy a világ kigúnyolt és elfordult tőlem, úgy én is el fordulok a világtól és nevetni fogok rajtatok, mikor majd olyan szar helyzetbe kerültök, hogy képtelenek lesztek mosakodni, tisztálkodni, mert nem tudjátok fizetni a számlákat.

De hát mit mondhatnék kedves barátaim, c’est la vie, mindenki azt kapja amit megérdemel.


Vélemény, hozzászólás?