Nidhogg 2 bejelentés – jövőre megint vívni indulunk


A 2014-ben megjelent őrült párbajos játék jövőre folytatást kap. Sok változás jön, de az alapokat sem hagyja el a Messhof csapata.

Az eredeti Nidhogg könnyedén rácáfolt arra, hogy nincsenek már új ötletek a játékiparban – a 2D-s vívójátékra, amiben az a célod, hogy a skandináv mitológiából származó óriási kukac megegyen, nem sokan számítottak. A Messhof csapata viszont nem elégszik meg az akkori sikerekkel, így jövőre érkezik a folytatás.

Amint a fenti teaser trailerből is kiderül, a csapat hátrahagyta a nagyon minimalista stílust, és egy fokkal magasabb szintre emelték a pixel art látványvilágot. A kicsit rajzfilmes látvány (a szereplőkben nehéz nem felfedezni Homer Simpsont) első látásra nem mindenkinek jött be, de a fejlesztők szerint ez jó alap lesz a játék erőszakos harcrendszerét ellensúlyozó humor számára. Ami viszont ennél sokkal fontosabb, a kard és a puszta kezünk mellett a Nidhogg 2-ben több új fegyver is bemutatkozik, így fejszéket és íjakat is szerezhetünk, miközben megpróbálunk eljutni a pálya egyik végéig. Több részletet egyelőre nem tudunk, így azt sem, hogy PC-n kívül milyen platformokra, vagy mikor érkezhet a Nidhogg 2 (az első rész PS4-re jött még ki).

Ti kipróbáljátok majd?


Vélemény, hozzászólás?