Nier: Automata – ennyivel többet tud PS4 Próval


A Square Enix és a Platinum Games jövőben játszódó JRPG-je, a Nier: Automata is támogatni fogja a PlayStation 4 Prót, ami szebb és stabilabb játékot fog eredményezni.

A Square Enix a 2015-ös E3-on jelentette be a Drakengard-játékok mellékszálaként megjelent Nier folytatását, a Nier: Automatát, amelyet az első rész kreatív vezetőjével, Taro Yokóval összefogva a Platinum Games jegyzi. Noha az idei E3 alkalmával a kiadó meghiúsultnak nevezte az idei megjelenést és 2017 elejére tolta a játékot, szerencsére a Tokyo Game Show tartogatott húsz percnyi kaszabolást a játékosoknak. 

Most a játék producere, Yosuke Saito megerősítette a Game Rantnak, hogy ahogy megannyi játék mostanság, a Nier: Automata is részesülni fog a PlayStation 4 Pro plusz teljesítményéből és funkcióiból, ennek köszönhetően a játékuk a Sony új masináján sziklaszilárdan tartani fogja a 60 fps-t, miközben a játékosok nagyobb felbontásban élvezhetik majd a történéseket. Ugyanakkor arra nem tért ki, hogy ez natív 4K-t jelent pontosan vagy felskálázást, de valószínűsíthetően az utóbbiról van szó – persze ez mit sem von le a távoli jövőben játszódó cím értékéből. 

A Nier: Automata megjelenése PC-re és PS4-re február 23-án várható, ráadásul Saito elárulta, hogy még az Xbox One-os verzió sem zárható ki, noha hivatalos megerősítésről egyelőre szó sincs. Minden attól függ, hogy a másik két platformon hogyan teljesít majd a játék. 


Vélemény, hozzászólás?