Nintendo Switch: Nem is lesz olyan drága az online szolgáltatás?


A jövő hónapban megjelenő Nintendo Switch több szempontból is mérföldkő lesz a japán cég történetében. Ezek egyike, hogy követve a Sony és a Microsoft példáját, ezentúl a Nintendo is kínál majd előfizetést igénylő online szolgáltatásokat. Ugyan ennek tartalmáról jelenleg nem sokat tudunk, friss hírek alapján ha konkrét adataink nem is, elképzeléseink lehetnek a szolgáltatás áráról.

Serkan Toto elemző Twitterén osztotta meg a friss híreket, melyek egyenesen a Nintendo elnökétől, Tatsumi Kimishimától érkeztek. Ezek alapján a szolgáltatás éves díja 2-3000 japán jen lesz, ami nagyjából 16,5-26,5 dollárnak felel meg. Ez durván 4500 és 7500 forint körüli összeget jelentene nekünk, mindezt évente.

Könnyen lehet, hogy még ha valóban ezek az árak is szerepelnek majd Japánban, az nem jelenti, hogy más országokban ne lehetne drágább az előfizetés, mindenesetre a jelenlegi ár jóval olcsóbb, mint az Xbox Live Gold és a PlayStation Plus szolgáltatásai. A jelen állás szerint ez az online előfizetés béta változatban elérhető lesz ugyan a megjelenéstől fogva, de végleges formájában csak ősszel mutatkozik majd be. Ekkortól válik fizetőssé a szolgáltatás.

A Nintendo Switch március 3-án kerül a boltok polcaira.

Még több erről…


Vélemény, hozzászólás?