Nintendo Switch-re is érkezik az Oceanhorn


Amikor 2013-ban iOS-re megjelent, a Nintendo szigorú konzolpolitikájának köszönhetően a mobilos játékosok körében valódi hiánypótlónak bizonyult a The Legend of Zelda (és talán leginkább a The Wind Waker) játékmenetét hűen követő, tartalmas, igényes (bár némileg fantáziátlan), az eredeti szériát minden ízében megelevenítő Oceanhorn: Monster of the Uncharted Seas.

Az azóta PC-n, Xbox One-on, PlayStation 4-en és Androidon is napvilágot látott játékot kiadó FDG Entertainment egy tavalyi kedvcsináló által keltett pletykahullámokat megerősítve most bejelentette, hogy az akció-RPG még idén megjelenik a Nintendo új konzoljára is. Mondjuk találgatásra azóta sok okunk nem volt, hogy a játék 1 millió példányos eladásait bejelentő közleményben a készítők elmondták, hogy a játék hamarosan „egy Nintendo konzolra” is érkezik. Wii U-ra fejleszteni pedig újabban, nos, nem éppen kifizetődő.

A fejlesztők egy rajongói kérdésre válaszolva írták le a célplatform nevét, majd hozzátették, hogy a játék még idén megjelenik, és „gyönyörűen fog futni az erőteljes Switch-en”.

Felmerül ugyanakkor a kérdés, hogy a játékot fejlesztő Cornfox & Bros miért nem rögtön a készülő folytatást portolja, amelyről tavaly augusztusban annyit tudtunk meg, hogy az Oceanhorn 2: Knights of the Lost Realm címet viseli, és az első rész izometrikus nézetét TPS-re cseréli, ám „ugyanazokra a játékelemekre épít, amelyek az első rész szellemiségét és szívét jelentették”, azaz a színes világra, és a kidolgozott, számos titkot és fordulatot rejtő háttértörténetre. „És persze, ami a legfontosabb, a klasszikus akció-RPG játékmenetre rengeteg tárggyal, fejtörővel, csatával, és ördögi főgonosszal”.

Az Oceanhornról írt tesztünket itt olvashatjátok el, az összes Nintendo Switch-re bejelentett játék folyamatosan bővülő listáját pedig itt böngészhetitek végig.


Vélemény, hozzászólás?