Nintendo Switch-re is megjelenik a Troll and I


Vadonatúj előzetest adott ki a fejlesztő Spiral House, és a kiadó Maximum Games a Troll and I című, fejlesztés alatt álló játékukhoz. A skandináv vidéken játszódó akciójátékban egyszerre két karaktert lehet irányítani, egy hatalmas és elég ijesztő arccal megáldott trollt, és egy Otto nevű emberkölköt. Az egyébként meglepő módon az 1950-es évekbe helyezett történet során a trollt elfogni kívánó kapzsi emberek, és a miattuk a föld alól előtörő orkok ellen kell hadakozni.

A játékmenet központi eleme, hogy a két játszható karaktert menet közben szabadon váltogathatjuk, nem meglepő módon a trollt inkább zúzásra és tömegek felpofozására, Otto-t pedig sunnyogásra, mászásra és precíz feladatok elvégzésére érdemesebb használni. A környezeti elemek felhasználása is fontos, a troll képes bazi nagy tárgyak megmozdítására, Otto pedig fegyvereket tud készíteni például fából, amelyekkel aztán a helyi vadakat is le tudja vadászni, húsukból pedig gyógyító készleteket előállítani. A harmadik kiemelt funkció pedig az osztott képernyős helyi co-op, amely az egyszerre használható karakterekkel végül is adja magát, bár ez a tördelt vonalas képernyő felezés első ránézésre elég furcsának tűnik.

A Maximum Games továbbá azt is bejelentette, hogy a Troll and I Nintendo Switch-re is meg fog jelenni, bár ennek részleteiről és a megjelenési dátumról csak egy későbbi időpontban fognak értekezni.

A játék egyébként Észak-Amerikában március 21-én, Európában pedig március 24-én fog megjelenni PlayStation 4-re, Xbox One-ra és PC-re 50 dolláros áron.


Vélemény, hozzászólás?