No Man's Sky – a Sony egy korábbi vezetője nyilatkozik a visszatérítésekről


Tegnap felröppentek a pletykák, hogy több online üzlet is refundot kínál a No Man’s Sky kapcsán. A Sony oldaláról egy korábbi vezető jött tisztázni a dolgot.

Shahid Ahmad egy meglehetősen komoly címmel volt tagja az egyik legnagyobb kiadónak: Sony Computer Entertainment Europe Strategic Content Director. Nem csak hangzatos titulusa, de az iparra való rálátása miatt is örültek neki Redditen, amikor belépett, hogy nyilatkozzon a No Man’s Sky refund pletykák kapcsán.

A /r/NoMansSkyTheGame és a NeoGAF fórumozók közül többen is azt állították, hogy még 10+ óra játékidővel is kaptak visszatérítést a például a Sonytól. Shahid korábban is beszélt már az NMS projektről, és ezúttal is belépett a kereszttűzbe.

„Ha visszatérítést kaptál 50 óra játékidő után, akkor egy tolvaj vagy”

– írta emberünk Twitteren, aki szerint az a jó hír, hogy szerencsére a legtöbb játékos jó, őszinte ember, akiknek a támogatása nélkül nem lenne ez az ipar.

„Viszont mi nem egy gyár vagyunk. Nem termékeket árulunk, hanem művészeti munkát. Ezt nem lehet csak úgy eldobálni.”

„Vásárlóként is csak akkor kértem visszatérítést, amikor a játék betöltéskor összeomlott. Mondjuk nekem nincs közöm ehhez az egészhez, de voltam fejlesztő, kiadó, és alapító évtizedekig, és még régebb óta vagyok játékos” – tette hozzá.

A tegnap szóba került Steam visszatérítések kapcsán kicsit fura volt, hogy a Steam ezt mondta, a közösség pedig azt. Hogy megerősíteni vagy cáfolni tudjam a pletykákat, én magam is visszatérítést kértem a 17+ órás No Man’s Sky példányomra. Néhány órával később megkaptam az ítéletet, miszerint nem vagyok erre jogosult. Ha van tapasztalatotok, osszátok meg velünk kommentben.


Vélemény, hozzászólás?