No Man's Sky – a Sony feje szerint nem így kellett volna promózni


A Sony elnöke abszolút megérti, hogy néhányan kifejezetten frusztráltak voltak a No Man’s Sky megjelenése kapcsán, de szerinte nem a játék, csupán a marketingkampány volt elrontva.

A videojátékos ipar első szabálya (amit néhány stúdió sajnos csak a saját kárán tanul meg), hogy a játékból mindig maximum annyit árulunk el, amennyi már készen van (vagy annál is kevesebbet). Az új feature-ökre általában rákérdeznek az interjúkban, amikor aztán hebegni-habogni kell, és nyilván ezek azok a dolgok, amiket először el kezdenek keresni a megjelenés után a rajongók és a kritikusok is.

Sean Murray nem PR-os, hanem játékfejlesztő, éppen ezért ezzel valószínűleg nem is volt tisztában, amikor többjátékos módot és hasonlókat emlegetett már hónapokkal a megjelenés előtt. Shuhei Yoshida, a Sony elnöke azt mondta:

Megértem a kritikát, főleg amit Sean Murray kap. Úgy hangzott, mintha több dolgot ígérne a megjelenésre, mint ami végül bekerült. Ez nem egy kifejezetten jó PR stratégia. Ettől függetlenül én magam kifejezetten élveztem a játékot. Nem gondolom, hogy a No Man’s Sky rosszat tett volna a PlayStation brandnek, sőt, örülök, hogy PC mellett itt is játszhatnak a rajongók.

A Hello Games azt ígérte, hogy ingyenes frissítések formájában kikupálják majd a No Man’s Sky-t, eddig azonban csak a bugokat javítgatták.


Vélemény, hozzászólás?