No Man’s Sky – még lenullázzák a szervereket az indulás előtt


Több játékos is rátette már a kezét a No Man’s Sky-ra a megjelenés előtt, de az ő eddigi felfedezéseikkel nem találkozhatunk majd a játék során.

Miután a Kotaku beszerezte a No Man’s Sky-t olyan boltból, ahol nem tartották magukat a megjelenési dátumhoz, hamar közzé is tette, hogy a játékban megtalálható lesz egy róluk elnevezett bolygó.

Azóta azonban már megváltozott a helyzet, ugyanis nekik válaszolva Harry Denholm, a Hello Games programozója Twitterjén megosztotta, a játék szervereit még augusztus 7-én újra fogják indítani, hogy azoknak a felfedezései, akik korábban megkapták a játékot, ne befolyásolják a többiek élményét.

Az újraindítás mögött az áll, hogy nem akarják, hogy bárki igazságtalan előnnyel induljon a többiekkel szemben – mint például a Kotaku, vagy az az ember, aki 1300 dollárért előre megvette magának a játékot.

A gesztus mindenképp kedves, bár valószínűleg a játékosok nagy részét nem érinti, hisz az univerzum nagysága miatt elég ritkán fogunk másokkal találkozni.

A törlés azonban csak az online szervereket érinti, és egyelőre nem tisztázott, hogy a játékosok szinkronizálhatják-e a megmaradó offline mentéseiket.

Nem tudjuk emellett még azt se, hogy a hétvégi művelet után az augusztus 9-ei megjelenésig (Magyarországon 10-én jelenik meg PlayStation 4-re és 12-én PC-re) hogyan lesz megoldva a további online játék a korai tulajdonosoknak.


Vélemény, hozzászólás?