No Man's Sky – nem kell előfizetés az online játékhoz


Bárki, aki megvásárolja a No Man’s Sky-t, szabadon játszhat a többiekkel – feltéve, hogy talál bárkit is a gigantikus univerzumban.

A 18 billiárd bolygó alkotta világegyetemben elméletileg találkozhatunk más játékosokkal, de ennek a matematikai esélye nagyon alacsony. Ezt állítja legalábbis a No Man’s Sky fejlesztője.

Egyre gyanúsabb viszont, hogy a játékot eleve nem úgy tervezték, hogy a játékosok összefuthassanak. A Hello Games bejelentette, hogy épp a fent említett okból nem lesz szükség PlayStation 4-en PlayStation Plus előfizetésre, anélkül is használhatjuk a No Man’s Sky online funkcióit. Adataink (az általunk felfedezett és elnevezett bolygók nevei, a lények elnevezései) mindenképp szinkronizálódnak, ha netre kapcsolódunk, de ha esetleg offline játszanánk, akkor is csak az atlasz nem frissül, minden más menni fog. Érdekes még, hogy mind a PlayStation Store-on, mind a Steamen egyjátékos játékként van feltüntetve, nem pedig multiplayerként. Kíváncsiak vagyunk rá, lehetséges lesz-e egy találkozás, és mikor kerül rá először sor. Majd a reddit közössége megadja erre a választ kicsit több mint két hét múlva.


Vélemény, hozzászólás?