Női karakterek is lesznek a CoD: WWII multijában


Michael Condrey, a Sledgehammer Games társalapítója jelentette be Twitteren, hogy az általuk készített Call of Duty: WWII többjátékos részében női karakterekkel is lehet majd játszani. Igaz, hogy az FPS egyjátékos kampány részében a történelmi hűség miatt csak férfi katonák lesznek, de úgy tűnik, hogy sok ember valami oknál fogva a multiplayer módban is elvárja a nemek hadászati arányának realizmusát.

A franchise a 2013-as Ghosts-ban hozta be először a gyengébbik nemet az online fejlövések világába, a politikai korrektség pedig úgy tűnik, hogy a kevésbé hihető történelmi háttér előtt is megmarad. Azt még nem látni, hogy ez mekkora ellenérzéseket fog kiváltani a játékosok körében, Condrey posztja alatt viszont azonnal megjelentek a panaszok, volt, aki kijelentette, hogy emiatt nem is hajlandó megvenni a programot. Mindenesetre érdekes egy problémakör ez, szerintem többjátékos módban totálisan mindegy, hogy mi a digitális karakterünk neme, de nyugodtan osszátok meg gondolataitokat ti is a témával kapcsolatban.

A Call of Duty: WWII 2017 november 3-án fog megjelenni PC-re, PlayStation 4-re és Xbox One-ra, a játékról írt hosszabb előzetesünket itt olvashatjátok.

Még több erről…


Vélemény, hozzászólás?