Okos telefonok már vannak, de mikor lesznek okos mobilnet csomagok hozzájuk?


Körül néztem a mobil internet piacon, mert nekem napi szinten szükségem lenne a mobil internetre (jelenleg is mobilról írok, bár már korábban megfogadtam nem teszem a rengetek helyesírási hiba miatt, de nincs máskor időm írni, csak utazás közben), de olybá tűnik egy olyan szolgáltató nincs ami maximum 3-4000ft-os összegen belűl korlátlan internetet biztosítana a felhasználók számára, ami azért érdekes mert alapvetően az összes mobil eszköz, ideértve az okostelefonokat, tableteket a mobil internetre van kiélezve.
A Google is kezd visszavenni az SD kártya támogatásból, hogy a felhő szolgáltatásokat helyezze előtérbe, de mind hiába, ha nincs hozzá korlátlan internet csomag.
Érdekesnek tartom, hogy mobil kommunikáció fejlesztésének önmaga a gátja.
A mobilszolgáltatók közűl a t-com és a telenor korábban rendelkezett olyan konstrukcióval, ami bár adat kerettel dolgozott, de annak el fogyása esetében csak lassították a mobil netet, de nem kikapcsolták.
Én megértem hogy üzletileg ez a konstrukció eléggé labilis, de milyen labilis az, ha a felhasználók úgy döntenek, hogy a mostani fel állás esetén nem vesznek több adat keretet?
Az egész lassítós biznisz arra alapozva lett felmondva, hogy a konstrukció veszteséges, szerintem a mostani nem sokkal nyereségesebb, mert az az embereknek még lenne mondjuk 1-2000 ft-ja havonta amit rááldoznak a mobilnetre, de 6-7000ftja biztos nem lesz senkinek hogy ezt finanszírozni tudja.
Folyamatosan mennek a hálózat fejlesztésék, ami elismerem sok pénzt emészt fel, de azt kell látniuk a szolgáltatóknak, hogy a mobil kapcsolat megléte fontos 2015-ben és nem az hogy 10 perc alatt leszedjek egy filmet.
Nincs értelme magának az okostelefonoknak sem internet nélkül.
Ebben az üzletágban a profit az isten, hát hódoljanak úgy neki hogy az átlag ember számára is megfizethető legyen és ne legyen uri huncutság.
Főlleg ha már úgy is minden vállalat kémkedni akar utánunk, legalább adják meg nekünk azt a privilégiumot hogy ingyen szolgáltassunk adatokat nekik, és ne fizessünk azért, hogy utána eladják és duplán gazdagodjanak meg belőle.


Vélemény, hozzászólás?