Óriási város és multiplayer a Cyberpunk 2077-ben


A The Witcher 3 fejlesztői, a CD Projekt Red már dolgozik egy ideje a Cyberpunk 2077 című RPG-n, az első videó évekkel korábban jött ki. Most kiderült pár dolog, igaz nem hivatalos csatornákon keresztül. A CD Projekt – lengyel fejlesztőcsapat lévén – több támogatásra is pályázott a lengyel GameINN programból. A papírokból kiderül, hogy mire kellene az extra pénz: a város elkészítése, tökéletesített animációk, filmszerű hatás, eddig sosem látott multiplayer.

Az animáció és a filmszerűség is jó dolgok, és ezek már a The Witcher 3-ban is párjukat ritkították, viszont ami igazán érdekes, az a várossal és a multiplayerrel kapcsolatos információk. A GamePressure fordítása szerint (lengyel nyelvű papírokról beszélünk) a várossal kapcsolatos beadványok olyan komplex technológiára utalnak, amelyek segítségével hatalmas, élő várost lehet felépíteni, amely valós időben bejárható, és a technológia szabályokra, mesterséges intelligenciára és automatizációra épül. Magyarán a város reagál a játékosra (és az NPC karakterekre). Ez persze nem újdonság, sok más játék is tudott ilyesmit, de ez a Witcher 3 számtalan elemére is elmondható, és abban az esetben is a végeredmény összetettségével nem igazán akad más RPG a piacon, amely felvehetné a versenyt. Ismerve tehát a lengyel csapat maximalizmusát szerintem bízhatunk abban, hogy olyan élethű városban fogunk járkálni, mint eddig soha.

A fentieknél nagyobb meglepetést okozhat a multiplayer szegmens, hiszen ez a fősodorbeli Witcherekből hiányzott, itt viszont megjelenik. A fordítás szerint egyedi játékmenetbeli összetevőkről van szó, melyek segítségével ellenfeleket kereshetünk, tárgyakat másolhatunk, és különböző játékmódokat használhatunk.

Persze ezek ki is maradhatnak a végleges játékból, hiszen a fejlesztés viszonylag korai fázisban van. Még augusztusban kerestek alkalmazottakat, akik értenek a járművekkel kapcsolatos programozáshoz, illetve megtudtuk azt is, hogy a megjelenés valamikor 2017 és 2021 között lesz esedékes.

A játék a hivatalos közlés szerint PC-re fog érkezni, de bármibe lefogadnánk, hogy PlayStation és Xbox konzolokon is elérhető lesz – igaz, hogy mondjuk 2021-ben ezekből melyik lesz elérhető, azt nem merjük megjósolni.

Még több erről…


Vélemény, hozzászólás?