Overwatch: elrajtolt a 2. kompetitív szezon, ingyen hétvége jön konzolokon


Bár mindenki arra számított, hogy az Overwatch második kompetitív szezonja csak szeptember 6-án veszi kezdetét, már nekiveselkedhetünk az online küzdelmeknek. Legalábbis PC-n és Xbox One konzolokon: előbbi indulását a játék direktora, Jeff Kaplan jelezte a Battle.net fórumán, utóbbit pedig a Overwatch hivatalos Twitter-csatornája erősítette meg. A PS4-es évad kezdetéről egyelőre még nincs hír.

Arról viszont igen, hogy a második évad komoly változásokon esik át az 1.3-as patch érkeztével, példának okáért az ügyességi szintünk már nem csak egy 1 és 100 közötti értékek között ingadozik a meccseken nyújtott teljesítményünk függvényében, hanem 1 és 5000 között, ami sokkal jobban definiálja az egyes játékosok skill szintjeit. Emellett fontos, hogy a panaszkodó rajongói visszajelzések miatt a Sudden Death meccstípus kikerült a kínálatból, valamint egy vadonatúj térkép is érkezett Eichenwalde néven.

Aki eddig nem tudta eldönteni, hogy érdekli-e a Blizzard online shootere, annak most egy jó hírrel is szolgált a stúdió, ugyanis szeptember 9-12. között ingyenesen kipróbálható lesz a játék PlayStation 4 és Xbox One masinákon mind a 22 hőssel és a 13 térképpel együtt. Ráadásul a próbaidőszak alatt elért szintünk, valamint minden kinyitott tartalom, a Loot Box-ok, a skinek és minden más is megmarad, ha úgy döntünk, hogy megvásároljuk az Overwatch-ot azon a konzolon, amin játszottunk, így ott folytathatjuk a lövöldözést, ahol éppen abbahagytuk.

PS4 konzolokon csak rá kell majd keresni az Overwatch-ra, majd kiválasztani a találatok közül az „Overwatch Free Weekend” opciót és telepíteni a fájlt, ami körülbelül 9 GB-ot nyom. Xbox One-on ennél egy kicsit több helyre lesz szükség a merevlemezen (15 GB), de ami fontosabb, hogy a Microsoft gépein sajnos Xbox Live Gold előfizetés is szükségeltetik ahhoz, hogy kipróbálhassuk a játékot. A Quick Play, a Custom Games, a Weekly Brawls, a Tutorial, a Practice Range, valamint a Practice vs. AI opciók egyaránt elérhetőek lesznek, a kompetitív szezon azonban nagy valószínűséggel nem.

Még több erről…


Vélemény, hozzászólás?