PC mellett PlayStation 4-re is érkezik a Sudden Strike 4


Váratlanul bejelentette a Kalypso, hogy folytatja – nem pedig újraindítja, népszerűbb kifejezéssel élve rebootolja – a Sudden Strike-sorozatot. A negyedik epizód pont olyan lesz, amelyre számíthatnak a széria rajongói: valós idejű stratégia igen alaposan kidolgozott taktikai lehetőségekkel, no meg persze valós történelmi háttérrel. Három kampányban tehetjük majd próbára a tudásunkat, húsz különböző küldetésben a híresebb második világháborús harcszíntereken, amelyekbe a kilenc parancsnok valamelyikével vethetjük bele magunkat. Száz különböző egység bukkan fel a feladatok megoldása közben, amelyeket természetesen nemcsak a sztori során, de a multiplayer modokban is bevethetünk – a szoftver pedig modtámogatást is kap, igaz, ez utóbbit csak PC-re, a Steam Workshopnak köszönhetően.

A Sudden Strike-sorozat igen nagy múltra tekinthet vissza – az első felvonást a Fireglow Games hozta össze még 2001-ben, és lefektette a széria alapjait: több nézőpontból nyüstölhető kampányt – kezdetekben ez a Szovjeteket, a Németeket, és a Szövetséges hatalmakat jelölte -, intenzív, kemény gondolkodásra ösztönző taktikai mélységeket, és alaposan kidolgozott multiplayert is kaptunk a szoftverben, amelyet az 1996-os Mindscape játék alapjaira, a Counter Actionra húztak fel. A program igen komoly siker lett, így több folytatást is kapott: 2002-ben érkezett a második rész (egy teljesen átdolgozott, és hihetetlenül flexibilis motorral), majd hat évvel később a harmadik etap, az Arms for Victory, amely első ízben használt 3D-s grafikus motort.

A Sudden Strike 4 2017 második felében jelenik meg, méghozzá PlayStation 4-re (!) és PC-re, egészen pontosan Windowsra, Macintoshra, és Linuxra is.


Vélemény, hozzászólás?