PC-n 4K-ban fut a Destiny 2, rengeteg új fegyver érkezik


Eddig csak tudat alatt élt bennem az a tény, hogy a Blizzard az Activision cégóriás része, amelyre tegnap este emlékeztetett a Battle.net kliensen, vagyis újkori nevén a Blizzard Appban felbukkant Destiny 2 hír. Ez persze nem véletlen, mint kiderült, a Blizzard platformján keresztül fog futni a Bungie programjának PC-s verziója.

További részletek is kiderültek az asztali gépes változatról, ezek alapján úgy tűnik, hogy ügyelnek a rendszer speciális igényeire: 4K felbontás, korlátlan képfrissítési sebesség, egér-billentyűzet kombinációra igazított irányítás, személyre szabható gombkiosztás, chatablak, beállítható látószög, részletes opciós menü és még a 21:9-es monitorok támogatása is szerepel az ígéretek között. A PC-s változathoz is készül bolti kiadás, bár ettől még ugyanúgy a Battle.net-en keresztül kell majd elindítani.

Kiderült közben az is, hogy a fegyverek kategóriái megváltoznak a Destiny folytatásában. Az első részben még elsődleges, másodlagos és nehéz besorolásba estek arzenálunk darabjai, az új játékban azonban már kinetic, energy és power kategóriák lesznek. Azok a mordályok, amelyek korábban elsődlegesnek számítottak (például assault rifle), ezúttal kinetic vagy energy alcsoportba tartoznak, utóbbiak bónusz elemi sebzést okoznak. A másodlagos és nehéz fegyverek pedig mostantól a power halmazt bővítik.

Az új besorolás sajnálatos következménye, hogy az első részből karaktereinket ugyan átimportálhatjuk a folytatásba, fegyvereink (és felszerelésünk nagy része) azonban sajnos el fognak veszni.

A korábbi fegyvergyártók megmaradnak (Suros, Omolon, Tex Mechanica, Hakke), de az oldalon megjelent futurisztikus lőfegyverek képein látszik, hogy a második részben egy új forgalmazó is felbukkan a piacon Veist néven.

A Destiny 2 PC mellett természetesen Xbox One-ra és PlayStation 4-re is meg fog jelenni, utóbbi platform tulajdonosai ráadásul előnyt élveznek a többiekkel szemben legalább 2018 őszéig. A nyáron már indul is a nyílt bétateszt, előrendelők viszont már előbb kivehetik a részüket belőle. A játék szeptemberben jelenik meg a két konzolra, PC-s dátumról még nem tudni, de a Bungie szeretné a premiert követő hetekben számítógépekre is eljuttatni a sci-fi shooter nagyszabású folytatását.

Oldalunkon további Destiny 2 hírekről is olvashattok, volt már szó a játék kampányáról és multiplayer részéről is.

Még több erről…


Vélemény, hozzászólás?